Kinezi na novoj lokaciji traže zlato u Srbiji, ugovor platiti 33 miliona evra

Kineska kompanija JCXKS potpisala je ugovor sa kompanijom Rakita koja je u vlasništvu kineske korporacije Zijin, kojim je definisana gradnja rudarskog postrojenja za istraživanje i eksploataciju rudnika zlata i bakra na lokalitetu Čukaru peki kod Bora.
Kinezi na novoj lokaciji traže zlato u Srbiji, ugovor platiti 33 miliona evra
Foto: Pixabay
Ugovor je vredan 33,5 miliona evra.
 
Kako je predviđeno, očekuje se da će građevinski radovi početi 1. jula i da će biti završeni do jula 2021. godine, dok je ranije najavljivano da bi taj rudnik mogao postati potpuno operativan već 2022. Kanadska kompanija Nevsun je, decembra 2018. godine, prodala za oko 1,2 milijardu dolara oko 90 odsto vlasništva Zijinu.
 
Kineska kompanija tako je postala vlasnik istražnih prava u gornjoj zoni ležišta Čukaru peki, gde procenjene rudne rezerve iznose oko milion tona bakra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.