Građani zbog učestalih nesreća traže da se sredi put, "Putevi Srbije" tvrde da je kolovoz "korektan"

"Putevi Srbije" izražavaju duboko saučešće porodicama poginulih u teškoj saobraćajnoj nezgodi na deonici Niš-Priština, u kuršumlijskoj opštini, ističući da je državni put IB reda korektan.
Naime, pojedini mediji pišu da je državni put IB reda broj 35, deonica Niš-Priština u kuršumlijskoj opštini u lošem stanju, nazivajući ga "put smrti" kao i da je isti uzrok učestalih saobraćajnih nezgoda. U vezi sa tim oglasili su se "Putevi Srbije", u kojima ističu da je državni put IB reda broj 35, deonica Niš–Priština korektan, sa kvalitetnim kolovozom i propisno postavljenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
Poslednji put je obnovljen 2017. godine, što je koštalo 145.900.000 dinara.
 
Kako dalje ističu u ovom preduzeću, nadležne institucije ispitiuju uzroka i krivične odgovornosti koje su dovele do teške saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubilo pet osoba.
 
"'Putevi Srbije' ističu da sa stručnim ekipama i nadzorom redovno vrši kontrolu i pregled državnih puteva i objekata, ali da će zbog nastale situacije, izvršiti i vanrednu kontrolu pomenute deonice i ukoliko se pokaže potreba, predložiti nadležnima smanjene dozvoljene brzine na najmanju moguću. Pored navedenog, iniciraće i razgovore sa lokalnom samoupravom u cilju donošenja zajedničkih odluka koje će uticati na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju", navode u "Putevima Srbije".
 
Podsetimo, 30. aprila rano ujutro sudarili su se autobus i kamion na putu Kuršumlija-Prokuplje. Autobus je izgoreo, a petoro ljudi je poginulo. Dan nakon toga, tri osobe su povređene u sudaru dva automobila na istom putu.
 
Meštani Kuršumlije su nakon toga potpisali peticiju kojom traže hitnu sanaciju i rekonstrukciju dela državnog puta Prokuplje - Kuršumlija, od sela Barlovo do Kuršumlije koji je dug oko 12 km.
 
Peticija je u četvrtak popodne prosleđena ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović sa kojom građani Kuršumlije zahtevaju hitan sastanak povodom lošeg stanja puta i čestih saobraćajnih udesa.
 
"Molimo da se što hitnije sagleda ovaj put koji koriste ne samo žitelji kuršumlijske i prokupačke opštine već je ovaj put i najčešća i najbliža veza centralne Srbije i Kosmeta", navodi se u peticiji i napominje da je sreća u nesreći koja se dogodila u utorak ujutru kada je u udesu autobusa i kamiona nastradalo pet osoba, što su učenici, koji putuju ovom linijom bili na raspustu. 
 
Inače, peticiju su potpisivali građani koji ističu da nemaju veze sa politikom i da samo žele da se spreči sve učestaliji broj udesa kojih godišnje samo na pomenutoj deonici između Kuršumlije i Prokuplja, prema policijskim podacima, bude najmanje desetak sa tragičnim ishodom.
  • Реља

    05.05.2019 16:37
    Срамота
    Јуче сам прошао аутопутем од Прешева до Новог Сада. Аутопут је у очајном стању. Требало би га реконструисати од првог до последњег метра. Регионални путеви су још гора прича! Од Новог Сада до Врбаса је хорор!
  • Ariljac

    05.05.2019 15:37
    Napravilo
    se nešta na tim lokalnim putovima dok bi Veljo ministar a sad samo KORIDOR,KORIDOR...a za CG a za BH...
  • Nišlija

    05.05.2019 14:42
    Ma koji put je bolji od vojvodjanskih puteva?
    Put Niš -Priština se više ne završava u Nišu jer je već par godina Mramorsko brdo kod Niša zatvoreno za saobracaj zbog klizišta, pa mora da se obilazi autoputem za Leskovac, čime se putovanje za Prokuplje produžava sa 30 na 60 km!
    Kod Kuršumlije je normalno za voznju, jer tamo put održava "Planinka". Tako da Rade država odnosno Vojvodina nema ništa sa tim ili je Planinka i vaše preduzeće. Takođe i ja se vozim po ovoj zemlji , pa sam imao priliku da prodjem putem Novi Sad Kikinda preko Zrenjanina, išao i za Bečej preko Žablja, za Djurdjevo , pa za Odžake i da ne nabrajam koja sve mesta...
    Putevi nisu losiji A negde i bolji nego na jugu, a problemi su isti neosvetljeni traktori, bicikli, tako da Krompujterova opaska nije na mestu, jer mozemo pricati i o čuvenom novosadskom snalazenju po kiši i snegu ili samo ako su u pitanju krivine.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija