Vučić: Neću priznati Kosovo u ovim granicama

Dok sam ja predsednik, neću da priznam Kosovo u ovim granicama, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS.
Vučić: Neću priznati Kosovo u ovim granicama
Foto: 021.rs
Vučić je u emisiji "Upitnik" naglasio da je situacija sa Kosovom "izuzetno teška", i da "stvari treba da pojednostavimo i ne obmanjujemo više naš narod".
 
On je ponovio da nije imao podršku javnosti u potrazi za rešenjem, ali nije konkretno objasnio kakvo je rešenje nudio. "Ne mogu da ponudim javno nešto što nisam uspeo da dogovorim ni sa suprotnim taborom, ni sa međunarodnom zajednicom", odgovorio je Vučić na pitanje kakvo tačno rešenje je nudio, kome i pred kim.
 
On je rekao da je ideja bila "o uspostavljanu granice koja bi bila pravedna i parvična", ali da za to nije imao podršku javnosti.
 
"Pojma nemam o čemu ćemo pričati", rekao je Vučić o sastanku u Parizu početkom jula i dodao da će na taj sastanak ići sa stavom da je Srbija međunarodno priznata zemlja i da ne priznaje Kosovo.
 
Vučić je rekao da se dešava zamrznuti konflikt, da je to najgore stanje za Srbiju, da je on pokušao da uradi "nešto što je bilo najteže" i da u tome nije uspeo.
 
Vučić je rekao da još uvek razmišlja o kontramerama kosovskim taksama, da nije lako donositi takve odluke i da će sledeće nedelje imati sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova. "Srbija nema pravo i ne može da odustane od evrointegracija, put u Evropu je put u društvo kojem želimo da pripadamo", rekao je Vučić i dodao da je stvar EU da li hoće da prime Srbiju ili ne.
 
On je kazao da se nada da će uskoro biti objavljena imena ubica Olivera Ivanovića i da se traži još dokaznog materijala. "Ja sam bio jedini koji je Oliveru pomagao i privatno i kao predsednik države", rekao je Vučić.
  • Piplfoks

    09.05.2019 10:04
    @milicica

    Kosovo nije 'deo suverene zemlje' nego suverea zemlja, koliko god vi zaošinuti zavetnici prdeli.
  • Rastko

    08.05.2019 23:13
    Svaki dan hipnotises narod, e sad si poceo i da manipulises sa "priznanje Kosova", mislis ako 1000000x ponovis te reci svaki dan narodu ce se smuciti i mocices lagano bez muke da ga priznas u UN kao drzavu. Vucicu krsis Ustav i na sebe stavljas teret istorije ako to uradis kao izdajnik Srbije.
  • milicica

    08.05.2019 15:20
    gospodine Vucicu
    Kosovo nije ni tvoja ni moja privatna dedovina da bi je neko arcio vec je ona deo suverene zemlje nasilno oteto i kad tad kao takvo ce biti vraceno i niko nema prava da ga otudji i prizna i pod pritiscima a kamoli da se daje kobajagi na putu u EU koja nas nece nikad primiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija