VIDEO: Završena 24-časovna blokada radova u centru Beograda, sukob aktiviste i prolaznika

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da se obustavlja 24-časovna blokada radova na Trgu Republike i da će se nekoliko dana čekati da se oglasi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, povodom zahteva koji su mu upućeni.
Nakon završetka blokade, ispred Narodnog pozorišta došlo je do sukoba mladića, koji je dežurao tokom blokade, i prolaznika. Usled jakog udarca mladić je pao na metalnu ogradu i zadobio lakše povrede, dok je prolaznik pobegao u pravcu Ulice braće Jugovića.
 
 
Bastać je prethodno rekao da će, ukoliko se zahtevi ne ispune, biti organizovana nova blokada radova na Trgu, ali ovaj put 48 časova, kao i radova na Topličinom vencu koji uskoro počinju.
 
On je podsetio da traže hitan razgovor sa Radojičićem, obustavu radova dok se ne održi referendum koji je zakazan za 16. jun i razrešenje dužnosti "večitog" zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.
 
 
Istakao je da su juče "pristalice Srpske napredne stranke" i danas "starija muška osoba takođe iz SNS" gađale učesnike blokade tvrdim predmetima. Predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić je tokom blokade govorio na megafon, pokušavajući, kako je Bastać istakao, da "izazove dodatne incidente".
  • v

    09.05.2019 17:41
    x
    opasni ovi dedaci,a omladina kenjkava u pm,pa što meni i mojoj generaciji ( 43-44 godine) ne probaju ovako nešto mislim da bi ih urnisao od batina!
  • N.Sad

    09.05.2019 12:23
    Koliko sutra ćemo videti blokadu svih firmi koje treba da se otvore jer svaka otvorena firma i novo radno mesto je novi poraz za ,,burek brigadu'' a zatvorena firma veliki uspeh i treba na sve moguće načine sprečiti otvaranje novih fabrika i oterati investitore.Oni su želeli da od Beograda naprave Savamalu a od N.Sad Kinesku četvrt.
  • Ns 49

    09.05.2019 05:47
    Ne razumem zašto neko da blokira radove kad jedva čekamo da se stvari sređuju. Ovom 65to godišnjaku svaka čast jer je jednom rukom sredio mladića držeći kesu sa hranom u drugoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija