VIDEO: Česta scena sa pružnih prelaza - voz prolazi, a rampa podignuta

Voz prolazi, automobili čekaju, a rampa na pružnom prelazu podignuta - scena je koja je juče snimljena na putu M24 prema Kovačici, na pružnom prelazu ispred Crepaje, ali isti opis važi i za događaj početkom maja u Kraljevu.
Na videu u nastavku može se videti kako je to izgledalo juče na pružnom prelazu ispred Crepaje:
 
 
Da ovo nije retka slika na pružnim prelazima u Srbiji potvrđuje i slučaj od pre nekoliko dana gde je na pružnom prelazu u Boračkom naselju u Kraljevu dva puta prošao voz, a rampa je bila podignuta.
 
"Imao sam sreću da dva puta u sat vremena naletim na voz. Plašim se da nekoga sreća ne omaši", napisao je jedan Kraljevčanin na Fejsbuku nakon što je snimio oba puta kada je voz prolazio pored dignute rampe na pružnom prelazu.
 
Kako autor snimka navodi, a Blic prenosi, prva situacija dogodila se u 14.25, a drugi u 15.35, i to 2. maja.
 
Isti korisnik na Fejsbuku je objavio još jedan detalj vezan za ovaj pružni prelaz. Naime, tri starice, meštanke, samoinicijativno stoje kraj prelaza i upozoravaju vozače kada nailazi voz. To otvara pitanje koliko je dugo ovaj pružni branik u kvaru.
 
"Ako često prelazite ovaj pružni prelaz, videćete dve, tri bake koje stoje pored pružnog prelaza, verovatno tu iz komšiluka, naravno kada je lepo vreme. Upozoravaju, mašu rukama kada naiđe voz. Pošto to rade volonterski, a za dobrobit nas vozača i sugrađana, eto prilike za neke nadležne da prođu ovuda i da tim bakama barem donesu kafu, čaj, neko osveženje, eventualno neki keksić, jer verujte: puno znače kada su tu."
 
 
Povodom snimka sa pružnog prelaza u Kraljevu, iz PR službe "Infrastrukture železnice Srbije", saopštili su da je "putni prelaz u Boračkom naselju u Kraljevu automatski putni prelaz".
 
"U slučaju kvara ovakvog putnog prelaza signalizacijom se automatski obaveštavaju mašinovođe vozova, koji tada saobraćaju prugom. U takvoj situaciji, kakva je predstavljena i na video snimku, mašinovođe postupaju u skladu sa železničkim pravilnicima i procedurama. To znači da su pre putnog prelaza dali zvučni signal (što se na snimku čuje), a dalju vožnju preko putnog prelaza nastavili su na način da se potpuno isključi mogućnost vanrednog događaja", navodi se u saopštenju železničkog preduzeća.
 
Podsećamo da se krajem decembra prošle godine u selu Donje Međurovo kod Niša desila nesreća, kada je u autobus "Niš ekspresa" na pružnom prelazu udario voz na liniji Niš-Prokuplje. U nesreći je stradalo sedam, a povređeno 29 putnika. 
  • Stanisavljević M

    12.05.2019 14:48
    Dokle
    Šta je ovo portparol Infrastrukture železnice Srbije daje izjavu u ime Srbija voza... strašno ! Čim je stigao Miroljub Jevtić da se pita o železnici počeo je narod da strada isto je i kada je bio na čelu Instituta Kirilo Savić, uništio naučni institut. SNS je odgovoran za železnicu !
  • Kerefeke

    12.05.2019 12:57
    Nemamo infrastrukturu proslog meseca dodiku 6 mil evra pomoci.ne kredita!
  • Redovni su

    12.05.2019 11:17
    Vole Srbi ruski rulet, više nego leba da jedu.
    Velika-mala... crveno-crno...

    Sve i da je rampa ispravna, neko bi je pokvario da mogu da se igraju.

    Nemojmo zaboraviti ni slučajeve tipa naše Beogradske kapije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija