Uhapšen javni izvršitelj iz Leskovca

Niška policija uhapsila je javnog izvršitelja iz Leskovca P.K. (58) i odgovorno lice privrednog društva "Morava eko pelet" iz Grdelice M.K. (28), zbog sumnje da su zloupotrebama pribavili protivpravnu imovinski korist tom preduzeću, a na štetu poverilaca, saopšteno je iz MUP.
Uhapšen javni izvršitelj iz Leskovca
Foto: Pixabay
Sumnja se da je P.K. od 2016. do 2018. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, sa namenskog računa svoje kancelarije izvršio više pozajmica od oko 23 miliona dinara privrednom društvu "Morava eko pelet", a koji je po Zakonu bio dužan da isplati izvršnim poveriocima.
 
Na taj način P.K. je naneo štetu izvršnim poveriocima i pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Morava eko pelet" u iznosu od 22.958.850 dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Na teret im se stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.
  • lala4ever

    13.05.2019 21:05
    Garant je "zaboravio" da uplati procenat bata-Andreju.
  • Neko iz mase

    13.05.2019 20:05
    @Tasic 1951
    Sačuvaj nas Bože Vaših komentara! Pre svega izvršitelji ne dobijaju od države platu niti im država uplaćuje doprinose za PIO, oni su preduzetnici. Drugo niste izgleda shvatili da je izvršitelj pomagao firmi koju je blokirao na štetu poverilaca koji su ga angažovali, pa je zbog toga uhapšen, a ne zato što je krao. Suviše ste površni ili nedovoljno obrazovani da biste shvatili šta u tekstu piše, ali više nego hrabri da iznesete svoj stav!
  • nesa

    13.05.2019 19:56
    septicka jama od drzave
    u pitanju su otac sudski izvrsioc i rodjeni sin sudskog izvrsioca vlasnik firme kome je sa namenskog racuna namenjenim poveriocima prebaceno 23 miliona dinara cisto da se zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija