Izneti novi dokazi o plagijatu, žalba rektorki na ocenu o doktoratu Malog

Profesor Raša Karapandža koji je osporio doktorat Siniše Malog podneće žalbu rektorki Beogradskog univerziteta.
Izneti novi dokazi o plagijatu, žalba rektorki na ocenu o doktoratu Malog
Foto: 021.rs
Iako nije član Beogradsko univerziteta, on će podneti žalbu jer će se na osnovu njegove žalbe i priloga o plagijatu toj inicijativi priključiti i neki profesori BU, rekao je Karapandža za N1.
 
Senat Univerziteta u Beogradu doneo je na današnjoj sednici odluku da do 24. maja svi zaposleni na Univerzitetu Beograda u nastavnom i naučnom zvanju mogu da podnesu inicijalne žalbe na izveštaj Stručne komisije FON-a prema kojem doktorat Siniše Malog nije plagijat, a koje će rektorka kao žalbu u ime BU podneti Odboru za profesionalnu etiku.
 
Članovi Saveta su bili jednoglasni u ovoj odluci. Više o tome čitajte OVDE.
 
Prethodno je stručna Komisija naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka usvojila izveštaj prema kojem je utvrđeno da ministar finansija Siniša Mali nije plagirao doktorski rad. Komisija utvrdila da je svega sedam odsto disertacije bez navoda izvora.
 
Nakon objavljivanja mišljenja komisije, Karapandža je objavio stranice doktorata u kojima je crvenim označeno ono što je Mali prepisao - stranice koje komisija nije ni pomenula. On je sada u novim prilozima osporio nalaze komisije FON-a, navodeći na kojim mestima je Mali "masovno kopirao i od reči do reči prevodio tekst, precrtavao figure pa čak i stil slova".
 
"Ovo su plagijati Siniše Malog koje nisam objavio u originalnoj analizi objavljenoj na sajtu Peščanika pre skoro pet godina. 'Stručna' komisija Fakulteta organizacionih nauka ove plagijate nije ni primetila, iako su više očigledni i prostiru se preko više desetina stranica okružujući pet više nego očiglednih i veoma velikih ilustracija koje su identične kod Siniše Malog i u tezi dr Stefanosa Hailemariama posvećenu restrukturiranju i privatizaciji o Eriteriji", navodi  profesor Karapandža u svojoj žalbi.
 
Žalbu Raše Karapandže možete da pogledate OVDE, a prilog uz žalbu OVDE.
  • joja

    17.05.2019 17:10
    Banana Republika
    Ovaj Mali se stvarno uklapa u nasu Bananu Republiku. Pa da nije on takav, nebi ni imali ovo cudo od politike
  • Profesor Laki

    17.05.2019 08:50
    Ode nauka
    @Branko

    Ne znas cime se Karapandza bavi, ali nije zgoreg opljunuti. Covek vrhunski strucnjak, priznat u svetu, sef katedre za finansije na najjacem privatnom fakultetu u Nemackoj iz te oblasti.

    A sto se tice komisije FON-a: jedan covek koji je isteran sa ekonomskog jer je uhvacen u primanju mita za ispite, drugi koji nema ni jedan rad u medjunarodno jakom casopisu.

    Vidi se da nisi bas blizak nauci i znacenju doktorata. Nije sramota ne znati, sramota je tako lupati pored zivog gugla.
  • Cocco

    16.05.2019 16:14
    Ako sam dobro shvatio AV ne da svog Malog nikom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija