RTS: Prvi dokazi o krađi beba u Srbiji

Član Komisije Vlade Srbije za istraživanje slučajeva nestalih beba i predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović tvrdi da se došlo do prvih dokaza da je beba rođena u bolnici u Kruševcu 1981. godine ukradena.
RTS: Prvi dokazi o krađi beba u Srbiji
Foto: Pixabay
Reč je o dečaku koji živi u okolini Aleksinca i koji je po rođenju dat na usvajanje.
 
Tridesetosmogodišnji muškarac koji je po rođenju dat na usvajanje obratio se Udruženju za istinu i pravdu o bebama, kako bi saznao ko su mi biološki roditelji.
 
Dokumentacija do koje su došli sadrži, kaže Radiša Pavlović niz nelogičnosti – prva je: dva upisa rođenja.
 
"Međutim, i podaci koji se nalaze na prijavi su izmišljeni, ime majke. Zahtev za izmenu upisa pravila opet bolnica, gde se navode razlozi zašto nisu podaci iz prve prijave tačni, ali je simptomatično da im oni i drugi put šalju netačne podatke", rekao je Pavlović.
 
Uvidom u matične knjige rođenih u opštini Aleksinac, kao i ostalim bazama podataka, utvrđeno je, kažu u Udruženju, da žena koja se vodi kao majka deteta – ne postoji.
 
"Dete je oteto, to je činjenica. Sada je upravo poenta da nađemo ženu kojoj je dete oteto", naglašava Milanka Momčilović iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama.
 
U Udruženju upozoravaju da se u prvoj prijavi rođenja navodi i ime oca, dok ga u drugoj nema. U Centru za socijali rad u Aleksincu, gde je usvojenik tražio svoj dosije, rečeno im je, tvrde, da dokumenta od 1975. do 1986. godine ne postoje. Zbog sumnje u postojanje krivičnog dela, Radiša Pavlović očekuje da će Policijska uprava u Kruševcu dostaviti informacije nadležnom tužilaštvu.
 
U kruševačkoj bolnici potvrdili su da će članu Vladine komisije dostaviti porođajni protokol, i da će se oglasiti po okončanju slučaja.
  • teribl

    16.06.2019 12:45
    nisam robot
    Ja gledao kako amerikankama na porođaju uzimaju otisak stopala na jednom papiru, pa odmah zatim na istom papiru uzimaju i bebin otisak. Budale. Pa tako ne možeš da zameniš bebu i zaradiš pare, mnogo im glupi doktori, za razliku od ovih naših, pametnih, domaćih, srba, udbaša, patrijotskih lopova...
  • @ggg

    24.05.2019 10:46
    Da je cilj istina, to bi se radilo. Ali cilj su udruženja, komisije, prodavanje vesti... pare.
  • ggg

    22.05.2019 13:58
    fala bogu pa danas u 21. veku postoji nešto kao DNK nalaz, lako se može utvrditi ko je čiji- neka sva deca koja sumnjaju u svoje poreklo daju svoj DNK udruženju koje ispituje i hoće da izgura pravdu za otetu decu i samim tim neka naprave DNK bazu majki čiju su decu oteli i eto - brzo se nađe poklapanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija