Gojković: Trenutno nema bitnijeg pitanja od Kosova

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.
Gojković: Trenutno nema bitnijeg pitanja od Kosova
Foto: 021.rs
Maja Gojković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog.
 
Kako je rekla, u ponedeljak će se čuti šta političke grupacije imaju da kažu u debati o KiM nakon izlaganja predsednika države.
 
Ističe da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu i iznesu svoje mišljenje, da diskutuju o onome što će čuti od predsednika.
 
Maja Gojković kaže da je ubeđena da će predsednik, Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako u debati bude nekakvih predloga za rešenje.
 
Kako je navela, u ovom trenutku nema važnijeg pitanja od Kosmeta.
 
Navodi da je to sigurno važnije od nekih tema koje su se čule na ulicama Beograda od opozicionih stranaka kao što su pitanje REM-a ili UO RTS-a.
 
Gvoreći o opoziciji, rekla je da neki pokušavaju da ubede građane da ih vrate na vlast.
 
Kaže da postoje poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i izgubili poslaničke grupe, te nemaju više takav legitimitet da iznose političke stavove.
 
Gojkovićeva kaže da ih je dovoljno puta pozivala da dođu u parlament, ali ocenjuje da njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su glasali za njih, niti stav o dijalogu Beograda i Prištine.
  • Brus

    27.05.2019 08:03
    Vilis
    Novosadska princeza Maja Gojković, žena bez stava, politike i ideologije", a koja godinama prelazi iz stranke u stranku zarad političkih interesa.
  • Trt

    26.05.2019 14:40
    Bukvalno na čitavom svetu ne postoji tema za koju mi manje puca ona stvar nego za Kosovo.
  • Naravno

    25.05.2019 19:42
    Da nema
    Mislim da je najvaznije za Srbiju i trenutno samo to da se vi i vama slicni uklonite sa vlasti.
    To bi bilo super.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija