Bakić: "Rekonstrukcija hale Pionir zločin koji se mora sprečiti"

Rekonstrucija sportske hale Pionir je zločin koji se mora sprečiti jer je planirano ubacivanje još 3.000 sedišta bezbednosno rizično, ocenio je u intervjuu za najnoviji broj NIN-a arhitekta Dragoljub Bakić koji je sa suprugom projektovao ovu halu.

"Sada dolaze gradski moćnici koji hoće da od Pionira naprave veću dvoranu nego što jeste tj. da podignu 5.000 fiksnih sedišta i da u njih ugrade 8.000 mesta što je nedopustivo", kazao je Bakić.

Kako je rekao, to je "nekomforno i bezbednosno veoma rizično", jer postoji opasnost da ljudi neće moći da izađu za pet minuta u slučaju požara, već postoji opasnost da će padati sa galerija.

"To je zločin i oni moraju biti sprečeni u tome – napraviće situaciju da im ginu ljudi. Hala mora da se u slučaju opasnosti isprazni za pet minuta, to je matematika, nauka i naša profesija", upozorava arhitekta.

Kako je preneo N1, radovi na dvorani "Aleksandar Nikolić" treba da počnu oko 20. juna ove godine.

Halu "Aleksandar Nikolić", poznatu kao "Pionir", projektovali su arhitekta Dragoljub Bakić i njegova supruga Ljiljana Bakić u okviru Energoprojekta.

Prema Bakićevim rečima, on i njegova supruga dobili su prvu nagradu za ovaj objekat na konkursu koji je Branko Pešić raspisao jedanaest meseci uoči Evropskog prvenstva u boksu.

"Ljiljana je upravo zbog Pionira uvršćena u 100 najboljih žena arhitekata Evrope u periodu od 1918. do 2018. godine", rekao je arhitekta istučići da su ga radili po svetskim normama, da je njihovo autorsko delo i da su za njega odgovorni.

Prema pisanju portala n1, tender za rekonstrukciju dvorane "Aleksandar Nikolić" raspisan je u aprilu. Završetak radova planiran je za septembar ove godine.

U okviru njih predviđeno je da hala dobije potpuno novi parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine, a zamenom postojećih stolica kapacitet mesta za sedenje biće povećan na više od 8.000 mesta.

  • Krompjuter

    26.05.2019 06:09
    Ma nema pojma ovaj brka, a i jasno je da je to jedan strani placenik koji podriva i koci nezaustavljivi razvoj zahuhatale Srbije!

    Dakle, renovirati Pijonir po nacrtu snstrucnjaka, a onda pored nacionalnog stadiona napraviti nacionalnu kosarkasku halu za 25.000 grla. A iza nje nacionalni hokejaski teren, jest da on nije bas preko potreban, ali ako se iscrtaju i linije za carling prica se menja iz korena ☺️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.