Protesti "Jedan od pet miliona" širom Srbije najavljeni za 8. jun

Dvadeset i peti protest "Jedan od pet miliona" održan je danas u Beogradu, a tema protesta i šetnje bilo je podsećanje na sve žrtve režima za vreme trajanja protesta.

Za 8. jun su najavljeni protesti širom Srbije, kada će, kako je rekao funkcioner DS i glumac Branislav Lečić, u Beogradu biti saopšteni dalji koraci.

Okupljenim građanima na Terazijskoj česmi se obratio glumac Branislav Lečić, profesor Čedomir Čupić i Aris Movsesijan iz Nove stranke.

Poruke skupa danas su da je nasilje nedopustivo. Rečeno je da treba sprečiti tumor koji je uzurpirao institucije, ali i napraviti takav sistem da se tako nešto više nikad ne ponovi. Profesor Čupić je pozvao sve sudije da se

Za 8. jun su najavljeni protesti širom Srbije, kada će, kako je rekao Lečić, ovde u Beogradu biti saopšteni dalji koraci. Kako javlja reporter N1, najavljeno je da će najveći protest sledeće sedmice biti Kruševcu, gde je sve i počelo - odnosno gde se desio napad na Borka Stefanovića.

Građani su posle toga krenuli u protestnu šetnju do Politike, pa do RTS-a, a potom do zgrade Predsedništva.

Ispred RTS održan je tzv. Dnevnik slobodne Srbije, a obratio se i jedan od lidera SzS Borko Stefanović.

"Ova protestna šetnja, posvećena je svima onima koji su bili fizički napadnuti i maltretirani za vreme protesta od strane vlasti. Slogan šetnje je 'Stop krvavim košuljama' i šetalicu će nositi sve žrtve sistema koji ne dozvoljava bilo kakvu slobodu mišljenja ili govora", naveli su ranije iz organizacije protesta "Jedan od pet miliona".

  • ivo

    26.05.2019 17:07
    PROTESTI
    Pre ce to biti protest 1 od 100,toliko se ukupno ljudi sakupi na mitinzima opozicije.
  • Jana

    26.05.2019 14:51
    Opozicijaa
    Kako li ih vise nije sramota da se brukaju , pritom do sada im je sve bezuspesno, oni nemaju ni stida ni srama, veliko su jedno nista, dno dna!!!!
  • Rada

    26.05.2019 14:09
    Opozicija radi protiv svog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija