Advokatska komora Vojvodine: Izmene krivičnog zakonika otežaće ulazak Srbije u EU

Advokatska komora Vojvodine stava je da će izmene krivičnog zakonika otežati ulazak Srbije u Evropsku uniju.
Advokatska komora Vojvodine: Izmene krivičnog zakonika otežaće ulazak Srbije u EU
Foto: Pixabay
Kako su saopštili, zabrinuti su "zbog činjenice da značajnim izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, kakve su donete 21. maja ove godine, nije prethodila temeljna, stručna i javna rasprava".
 
"Stoga su neka rešenja suprotna evropskim pravnim standardima, a moguće posledice su otežan put u pridruživanju Srbije Evropskoj uniji i odgovornost za štetu koja će biti dosuđivana od strane Evropskog suda za ljudska prava", naveli su u AKV.
 
Kako dodaju, upravni odbor posebno osuđuje neprimerene izjave u skupštinskoj debati pojedinih visokih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, koji su kritičare takvih rešenja, i poimenično i generalno, zbog izraženih stručnih mišljenja izlagali klevetama i porugama, optužujući ih da rade protiv interesa države. 
  • Građanin

    28.05.2019 07:57
    Nejasno je
    Zar svaki strucnjak nema pravo, a sudeci po saopstenju, i obavezu da ukaze Vladi na nedostatke u zakonima koje predlaze? O ovom zakonu se dugo slusalo u javnosti. Zar su strucnjaci trebali da cekaju da ih neko pozove ili su mogli i sami da reaguju ranije, ako su mislili da treba? Malo je prepotentno i “sa visine” ovo saopstenje u stilu “mi znamo ali nas niko nije pitao”. Zasto mora neko da vas pita? Gde je tu advokatska profesionalna ali i gradjanska savest? Sve je, kao, na korist gradjana i drzave sli malo sa zakasnjenjem, prosao rok advokati!!!
  • Mića

    27.05.2019 23:12
    Žalba
    Hoće li sada morati da se tale medjusobno po novom, nerazradjenom, sistemu, pa se zato žale? Ko će sada da im za samo 50€ iz pisarnice dojavljuje za dodeljenu doživotnu pre nego što se presuda pošalje? Tražiće više. Porašće korupcijska tarifa.
  • Upitnik

    27.05.2019 22:17
    Pitanje...
    Ako je AKV reagovala samo zbog neprimerenosti o “rušiteljima države” da li to znači da je ono o poništaju doktorata Slobodanu Beljanskom tačna informacija? Izgleda da jeste jer bi AKV, koju vodi njegov sin (takođe pomenut), reagovala i protiv toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.