Advokatska komora Vojvodine: Najoštrije osude izjava zvaničnika o sudiji Majiću

Advokatska komora Vojvodine najoštrije je osudila napade i nedopuštene izjave predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti usmerene protiv sudije dr Miodraga Majića.
Advokatska komora Vojvodine: Najoštrije osude izjava zvaničnika o sudiji Majiću
Foto: Medija centar Beograd
Kako poručuju vojvođanski advokati, ovakvi napadi neodgovornih političara ugrožavaju sve nosioce pravosudnih funkcija.
 
"U prvom redu, sudije koje su svojim javnim istupanjem ukazale na probleme u sudskoj grani državne vlasti. Davanjem medijskog prostora takvim izjavama doprinosi se dodatnoj destabilizaciji pravosuđa. Napadi političara i nosilaca javnih funkcija na sudije su nezakoniti i protivuustavni. Tražimo da se hitno prestane sa nipodaštavanjem sudija, da se poštuje nezavisnost sudstva i da oni koji su to činili budu pozvani na odgovornost", navode u Advokatskoj komori Vojvodine.
 
Zbog čega su počeli napadi na sudiju Majića čitajte OVDE.
  • Samo pitam

    01.06.2019 23:10
    Zašto se ne oglašava Visoki savet sudstva?
  • Čitalac

    01.06.2019 18:01
    Ako nije ovako - ništa
    Moje mišljenje je da sudije ne bi smele da daju samostalno izjave da li su ili ne za pojedine odredbe zakona, nego da se za to zalažu preko svojih udruženja. Ne želim da znam čemu je sklon neki sudija kada dobije moj predmet. To je za mene nezavisnost. Ovaj Majić nije baš to tako shvatio a izgleda ga sada sa svih strana iskorišćavaju. To je žalosno, ali sam je kriv. Izgleda ga "razvlače" i za moguću korupciju, jer se udružio u neku NGO sa advokatima i tužiocima kojima može, sticajem okolnosti i da presudjuje u predmetima. Pa to nije u redu. A ti advokati u toj NGO nisu makar ko. Dvojica su iz Adv. komore Vojvodine (otac i sin Beljanski, jedan bio a drugi sada na čelu AKV). Sve slučajno? Ma dajte.
  • Pawlle

    01.06.2019 16:22
    Samo mirno setajte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija