Đaci u Leskovcu oborili rekord u najmasovnijem javnom času stripa

Leskovačka škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" u saradnji sa četiri osnovne leskovačke škole, održala je danas najmasovniji javni čas stripa, i oborila evropski rekord u najmasovnijem javnom času stripa, koji i sami drže sa hiljadu i sto učesnika od maja 2018. godine.
Đaci u Leskovcu oborili rekord u najmasovnijem javnom času stripa
Foto: 021.rs (ilustracija)
U pitanju su osnovne škole “Vasa Pelagić”, “Svetozar Marković”, “Kosta Stamenković” i “Vuk Karadžić”, a u času je učestvovalo oko 1.300 učenika ove četiri osnovne škole koji su sedeli u svojim klupama u salama za fizičko, holovima škola i učionicama i simultano pravili svoje prve korake u devetoj umetnosti, prenosi Stripblog.
 
Svi učenici od prvog do četvrtog razreda navedenih osnovnih škola su čitav jedan školski čas umesto drugih predmeta imali čas iz devete umetnosti koji su im održali organizatori, pripadnici Leskovačke škole stripa, što je jedini ovakav primer u Evropi.
 
"Javni čas stripa je održan u Leskovcu po peti put, u najvećem broju od oko 1300 učenika od 1. do 4. razreda iz 4 osnovne škole iz Leskovca. Na taj način smo nadmašili rekord koji smo sami postavili prošlog maja, a u tome nismo dozvolili da nas nepovoljne vremenske prilike pokolebaju ni zaustave. Sa školskih terena na kojima uobičajno držimo Javni čas, prešli smo u sale za fizičko, holove i učionice, i poput junaka crtanih priča pokazali da se svaka prepreka može prevazići ukoliko se to samo dovoljno želi", naveo je predavač i strip scenarista Marko Stojanović.
 
On je rekao da je Javni čas stripa i postavljen rekord inače način na koji se obeleža 24. godišnjicu Leskovačke škole stripa “Nikola Mitrović Kokan” koja je krenula sa radom 29. maja 1995. godine.
 
Takođe, Javni čas prati okončanje sad već tradiocionalnog konkursa za strip kaiš koji Škola sttripa organizuje već 7. godinu za redom, i koji je počeo kao konkurs za učenike iz Jablaničkog okruga, učešćem učenika iz cele Srbije uskoro postao nacionalni, a ove godine kad se na njega odazvalo blizu 2000 dece iz 27 škola iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, postao i internaciolni. Konkurs za strip kaiš i Javni čas stripa su inače uvodne aktivnosti 21. Balkanske smotre mladih strip autora, koja će se održati u Leskovcu 28-30. juna 2019, dodao je Stojanović. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija