Vučić: Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori na proleće 2020.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održaće se sledeće godine na proleće, u martu ili aprilu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori na proleće 2020.
Foto: 021.rs
Vučić je istakao da će izbori biti redovni.
 
Vučić je rekao da se zalaže za razgraničenje na Kosovu ocenivši da je to "apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe" On je za televiziju Prva rekao i da će referendum na tu temu biti raspisan ako bude imao nešto da predloži narodu, a, kako je rekao, predlog trenutno nema.
 
"Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim, ali Srbi su protiv toga i ja sam razumeo poruku naroda. Mi nismo spremni da čujemo istinu oko Kosova, čak i kad je svi znaju. Neće to ljudi da prihvate jer to dira u njihove emocije", kazao je predsednik Srbije.
 
Govoreći o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu posle upada jedinice ROSU u opštine sa srpskom većinom, Vučić je rekao da je sednica SB UN uvek važna zbog "statusnog pitanja" ali je i ocenio da je skup u Parizu početkom jula u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke premijerke Angele Merkel "mnogo važniji", iako nije siguran da će uopšte biti održan.
 
On je za TV Prva rekao da će u Bratislavi biti i kosovski predsednik Hašim Tači, ali da neće s njim imati bilateralni sastanak.
 
"Idem oslobođen svake krivice i odgovornosti za ono što se dešava na Kosovu", rekao je Vučić.
  • Lanee

    07.06.2019 10:18
    Sledeće godine na izborima Srbija će pokazati koliko joj je stalo do daljeg razvoja i boljitka. Svi će biti za Budućnost Srbije.
  • Djura

    07.06.2019 01:22
    Provalio je ovaj Vucko narod, i sad manipulacije, spinovanje i kolektivna hipnoza naroda. Skontao lik da je narod naivan, ne slozan, ne istrajan i da svaku glupost poveruje, dok zivot prolazi u bedi, moralnoj kataklizmi. Nismo u stanju ni ustanak da napravimo protiv ovog zla, ni revoluciju. Tako nam i treba, verovatno smo kao narod svojim (ne) delima, postupcima i zasluzili sve ovo! Oni slavni preci sto su se odupirali Turskom, Austrougarskom carstvu i Fasistima se sada prevrcu u grobu i da vide ovakav narod kakav je sad, odmah bi se vratili u grob da ne gledaju ovu bruku i sramotu!
  • Mina

    06.06.2019 19:27
    ...
    Opozicija ce pretrpeti tezak poraz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija