VIDEO: Sukob navijača tokom finala vaterpolo prvenstva Srbije u Šapcu

Finale prvenstva Srbije u vaterpolu koje je održano u Šapcu, u kom je Šabac pobedio Crvenu Zvezdu 10:9 , bilo je u prekidu skoro pola sata zbog sukoba među navijačima na tribinama.
Tuča je izbila u drugoj četvrtini utakmice, a redari i policajci morali su da intervenišu i obezbede sigurnost kako publici, tako i samim igračima u bazenu.
 
Na incident je reagovao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, optuživši policiju da je "uvela huligane Crvene zvezde koji su sinoć napali navijače vaterpolista iz Šapca".
 
Zato će, kaže, zahtevati od Ministra policije Nebojše Stefanovića da što pre utvrdi odgovornost.
 
 
Šabačka policija negira tvrdnje Zelenovića da je uvela huligane na vaterpolo meč
 
Policijska uprava (PU) u Šapcu saopštila je da je netačna tvrdnja gradonačelnika tog grada Nebojše Zelenovića da je "policija na bočni ulaz uvela huligane koji su sinoć napali navijače vaterpolista Šapca".
 
Šabačka policija je navela da kontrolu ulaska navijača u halu u Šapcu, kao i na svim drugim utakmicama u Srbiji, vrše isključivo redari koji su angažovani od strane organizatora meča i dodala da je u skladu sa svojim nadležnostima policija jedino izvan hale preduzimala mere razdvajanja i usmeravanja domaćih i gostujućih navijača. 
 
"Takođe, ističemo da niko od pripadnika radarske službe, koji su kontrolisali ulazak navijača u halu, nije prijavio policiji da je neko pokušao da uđe bez ulaznice. Napominjemo i da organizator utakmice između vaterpolista Šapca i Crvene zvezde nije prodavao karte za navedeni meč, već su one deljene navijačima, a 50 ulaznica su ustupili i gostujućem timu", navodi se u saopštenju. 
 
Dodaje se da je organizator utakmice u poslednjem trenutku promenio odluku na kom delu tribine će biti smešteni navijači Crvene zvezde, tačnije na prostoru koji nije prvobitno prijavljen PU Šabac, a u skladu sa kojim su i planirane mere obezbeđenja te utakmice. 
 
"Policija je u halu ušla tek na poziv delegata kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je on ubrzo uspostavljen, a utakmica nastavljena. Navijač koji je povređen tom prilikom nije zatečen na bazenu, a policija je odmah po saznanju da se lice sa povredama javilo u šabačku bolnicu otišla tamo i sa njim obavila razgovor u vezi sa okolnostima ovog događaja", navela je šabačka policija. 
 
Šabačka policija je kazala da je identifikovana jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u povređivanju tog navijača i da se za njom intenzivno traga i dodala da je o svemu obavešteno i nadležno tužilaštvo. 
  • Ненад

    07.06.2019 09:15
    Дочекаћемо их убудуће ваљано
    Пошто од пандура нема користи, тачније има штете, од сада ћемо сами организовати обезбеђење утакмица. Кад дођу хулигани у Шабац, биће испраћени у горем стању него што је Дејан сада.
  • ARMAGEDON

    07.06.2019 08:54
    Delije Bezbednost
    oni su Krcunovi, Krcun je njihov!

    ps Savamala samo nedeljom!
  • huliganizam

    07.06.2019 07:39
    renesansa
    Huligani su jaci od drzave!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.