Otpušteni radnici fabrike stakla u Paraćinu ušli u preduzeće i traže da budu vraćeni na posao

Osamdeset otpuštenih radnika ušlo je jutros u fabrički krug "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu, javlja N1.
Otpušteni radnici fabrike stakla u Paraćinu ušli u preduzeće i traže da budu vraćeni na posao
Foto: Google maps
Oni mesecima traže da ih poslovodstvo vrati na posao, zbog odbačenog stečaja firme. Sredinom aprila zbog toga su štrajkovali glađu ispred fabričkog kruga.
 
"Mi smo u 6 časova upali u fabriku, odnosno došli smo na posao. Po rešenju Apelacionog privrednog suda iz Beograda, iz januara ove godine, vraćeni smo na posao, ali poslovodsvo Staklare i dalje ne želi da nas pozove na posao. Dužni su, jer ne postoje pravne posledice, nema razloga da ne radimo, stečaj je odbačen. Ušli smo u krug fabrike, niko nas nije sprečavao, ni policija, oni samo paze da ne pravimo incidente. Niko nas ne dira. Kada sam u telefonskom razgovoru direktoru zatražila rešenja o radu za nas otpuštene, on mi je spustio slušalicu", rekla je za N1 predstavnica otpuštenih radnika Vesna Simić.
 
Otpušteni radnici očekuju da ih u toku dana primi generalni direktor fabrike. Tvrde da neće izaći iz preduzeća sve dok ne dobiju ugovore o radu na potpisivanje.
 
Vesna Simić dodaje da se njene kolege ne kreću po fabrici i da ne žele da ometaju proizvodnju.
 
"Radno vreme je odavno počelo, a u direkciju Staklare došle su samo kafe-kuvarice. Ni jedan direktor, ni jedna sekretarica. Nećemo otići iz Staklare sve dok se ovo ne završi", zaključuje Vesna Simić. 
Osamdeset otpuštenih radnika ušlo je jutros u fabrički krug "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu, javlja N1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija