Nedimović: Država će pomoći i poljoprivrednicima koji nisu bili osigurani tokom poplava

Država će nakon dobijanja preciznih podataka o šteti nastaloj usled poplava raditi evaluaciju i izaći sa konkretnim merama podrške.
Nedimović: Država će pomoći i poljoprivrednicima koji nisu bili osigurani tokom poplava
Foto: Pixabay
To je rekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, dodajući da je u toku dezinfekcija poplavljenih područja. "Održan je operativni sastanak na kojem su predstavnici ugroženih opština dobili instrukcije kako da prijave štetu da bi im država pomogla u saniranju", rekao je ministar poljoprivrede tokom gostovanja na RTS-u.
 
Komisije za procenu štete lokalnih samouprava proceniće štetu, a nakon dobijanja preciznih podataka država će raditi evaluaciju i izaći s konkretnim merama podrške. "Što se tiče stambenih objekata do utorka ćemo imati tačan broj koliko je objekata ošštećeno. Što se tiče poljoprivrednog zemljiššta, imamo delove tog zemljiššta koje je promenilo svoju strukturu, od nanosa mulja i blata tu višše nemate obradive površšine", kazao je ministar.
 
Dodao je da poljoprivrednici koji su osigurani imaju način da kompenzuju štetu, a onima koji nisu bili osigurani, pomoći će država. "Naći ćemo način za to", kazao je ministar Nedimović.
  • Korčagin

    09.06.2019 00:12
    Poruka :
    Nemojte plaćati osiguranje, država će naći načina da vas obešteti u slučaju nepogoda!
    Divno, a u skladu sa populističkom naprednjačkom polittikom tipa:lako ćemo.
    Lepo reče Jovo Bakić...
  • VladaN

    08.06.2019 20:55
    Koji diletsnt.
    Verovatno ce svi biti “ obeštećeni” kao pre par godina. Sva sreća pa ovaj put niko nije stradao. Inače ovaj tzv. Ministar reče da su ove kiše dobre za poljoprivredu i da ne preti opsnost.. još jedan od u nizu Vučićevih bezveznjaka.
  • dax

    08.06.2019 20:49
    Narator: Drzava nece pomoci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.