Politika: Emanuel Makron dolazi u Srbiju 15. jula

Francuski predsednik Emauel Makron boraviće u Srbiji dva dana, 15. i 16. jula, kao gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Politika.
Sama činjenica da je reč o dvednevnoj poseti, smatra taj list, "svedoči o želji francuske strane za potvrđivanje i dalje jačanje dobrih odnosa", ukljujučujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmenu koja dostiže milijardu evra.
 
Kako navodi Politika, posebna čast za Srbiju je to što predsednik dolazi u Beograd odmah posle glavnog praznika Francuske, Dana Bastilje, 14. jula. Sve to ukazuje, piše Politika, da Pariz želi da "značajno aktivira svoje prisustvo" u Srbiji i na Balkanu, gde je Beograd "nezaobilazna stanica".
 
Sastanak predsednika Srbije i Francuske biće prilika za unapređenje bilateralnih odnosa, ali i za postizanje većeg razumevanja o čitavom spektru pitanja, od kojih je kosovski problem najvažniji, navodi list.
  • VladaN

    12.06.2019 11:56
    Još jedno..
    ... podsećanje diktatora da mu vreme ističe i šta mora da pozavršava.
  • /

    12.06.2019 11:10
    /
    e bas nadje drugare
  • N

    12.06.2019 10:47
    Dolazi da podeli packe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija