Bez presude za Jugoremediju, ponovo se otvara glavni pretres

Specijalni sud u Beogradu nije danas izrekao presudu optuženima u slučaju "Jugoremedija", pošto je odlučio da ponovo otvori glavni pretres i sasluša predstavnike oštećenih privrednih društava iz Niša i Makedonije.
Bez presude za Jugoremediju, ponovo se otvara glavni pretres
Foto: Pixabay
Nastavak suđenja zakazan je za 12. septembar.
 
Slučaj "Jugoremedije nalazi se na spisku 24 sporne privatizacije u Srbiji.
 
Optuženi u ovom slučaju su bivši generalni direktor "Jugoremedije" Jovica Stefanović Nini, bivši direktor te fabrike Zlatko Marković, direktorka preduzeća "Nini" Olga Antić i Dobrica Živković. Sumnjiče se da su zloupotrebom položaja oštetili "Jugoremediju" za više od sedam miliona evra.
 
Stefanović je 2002. privatizovao ovu zrenjaninsku fabriku preko svoje makedonske firme "Jaka 80". Posle višemesečnog štrajka većeg dela zaposlenih, koji su i manjinski akcionari "Jugoremedije", država je 2006. raskinula privatizaciju jer vlasnik nije ispunio ugovorene obaveze.
 
Tada je država ponovo postala vlasnik 42 odsto akcija, a mali akcionari svojih 58 odsto, ali se turbulencije u ovoj fabrici nisu smirile.
  • Inspektor Višekruna

    13.06.2019 09:35
    Čemu sud?
    Da je ovih 7000000 evra na vreme vraćeno u firmu, da li bi ona radila i danas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija