Cvetković: Prosvetarima plate kada odrade propušteno

Premijer Srbije Mirko Cvetković poručio je prosvetnim radnicima u štrajku da će im deo plata koji nisu dobili biti isplaćen kada odrade ono što su propustili.
Premijer Srbije Mirko Cvetković poručio je prosvetnim radnicima u štrajku da će im deo plata koji nisu dobili biti isplaćen kada odrade ono što su propustili.

"Bilo bi naprimrereno prema ljudima koji rade u privatnom sektoru i prema značajnom broju ljudi koji čekaju na birou da se isplaćuju plate za nešto što nije odrađeno", kazao je Cvetković.

On je naveo da mu nije jasno šta traže prosvetari u štrajku i dodao da je Vlada otvorena za razgovor sa sindikatima. "Nejasno mi je šta traže, jer je Vlada sve ispunila. Kada je reč o novčani zahtavima Vlada je ispunila sve što su tražili i ne mogu da razumem koji su zahtevi", kaže premijer.

On je poručio i da je vlada potpuno spremna na razgovor sa sindikatima o reformama, koje su jedan od sindikalnih zahteva.

Prosvetni sindikati štrajkuju od 28. januara tražeći povećanje plate za oko 20 odsto do kraja godine, izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, potpisivanje kolektivnog ugovora i isplatu jubilarnih nagrada za 2009, 2010. i 2011. godinu.

  • janko

    27.03.2011 09:52
    vlast
    pametna je ova vlast, koristi se onim "zavadi, pa vladaj"
  • 26.03.2011 12:25
    A kada ce se ukinuti SVA primanja, pocev od premijera i svim ministrima i naravno poslanicima jer do sada NISTA NISU DOBRO ODRADILI za DOBROBIT DRZAVE odnosno gradjane, kada se bude VIDEO POZITIVAN NAPREDAK tada treba proceniti da li da dobiju neka primnja ili ne jer su dovoljno pouzimali za narednih 100 godina, i jos da dodam
    SVI oni imaju svoju decu, pa neka ih u SVOJOJ zemlji skoluju, neka unucad vode u nase JASLICE neka SE LECE kod nas sa NASIM lekovima a na prvom mestu kao primer neka to bude MINISTAR ZDRAVLJA
  • nikom rob

    26.03.2011 09:56
    Dole vlada!
    Anonimuse iz privatnog sektora (inkognito partijski vojniku), ako ti nećeš da se buniš, tj. za razliku od prosvetara nemaš petlju da se buniš zbog male plate, nemoj njima braniti da se bune. Na to imaju svako ljudsko i zakonsko pravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija