Šest medalja matematičara iz Srbije na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Na 23. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi za učenike do 15 i po godina, koja se održava na Kipru, šestočlana ekipa Srbije ostvarila je veliki uspeh osvojivši jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.
Šest medalja matematičara iz Srbije na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi
Foto: Pixabay
Zlatnu medalju osvojio je Mateja Vuković, srebrne medalje Aleksandar Ćuzović i Zlata Stefanović, dok su bronzana odličja osvojili Petar Marjanović, Milja Jovanović i Anja Milošević.
 
Ekipno, Srbija je sa 114 bodova osvojila četvrto mesto iza ekipa Rumunije, Bugarske i Grčke, saopštila je Matematička gimnazija.
 
Tim Srbije je sačinjen od šest učenika Matematičke gimnazije, a lideri tima su Miloš Đorić i Nenad Vulović.
 
Takmičenje se održava od 20. do 25. juna održava u Larnaki.
  • Ja

    24.06.2019 18:23
    Vec ih vidim napolju odavde na kraju srednje skole ili posle zavrsenog fakulteta, posto je poznato koliko drustvo, privreda, drzava i politicari cene one koji zavrse prirodne nauke. Zato smo i tu gde smo kad su nam najplaceniji politicari, pevaljke, medijska govna, pravnici, kojekakvi ekonomisti... tu za nekog inzenjera, informaticara, fizicara,... nazalost nema mesta postovanju.
  • T-Rex

    24.06.2019 10:51
    @EvoOvako
    Kao trece, jedna informacija za sve: u avgustu mesecu odrzace se medjunarodna olimpijada iz informatike (IOI, https://ioi2019.az/) na kojoj ce ucestvovati i dva ucenika iz Novog Sada. Pozelimo im svu srecu i nadam se da ce 021 napisati jedan duzi lepsi clanak o njima ;)
  • T-Rex

    24.06.2019 10:48
    @EvoOvako
    Kao prvo, ne znam sta ti znaci Dolek'o? Ova rec ne postoji ni u jednoj od tri reforme srpskog jezika. Kao drugo, kako to mislis da ponovo rade? Da bi PONOVO radili, morali su vec jednom da rade, pa onda jos jednom, to znaci ponovo. Ne znam da je iko radio dva puta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija