Potpredsednik Narodne stranke priveden, pa pušten nakon saslušanja

Policija je jutros privela potpredsednika Narodne stranke i šefa odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića, a nakon saslušanja u pančevačkoj policiji je pušten.
Potpredsednik Narodne stranke priveden, pa pušten nakon saslušanja
Foto: Medija centar Beograd
Jovanović je rekao da je na "hitno saslušanje" u Pančevo priveden "maricom" i ocenio da se to desilo bez ikakvog razloga. 
 
"Bilo je to jedno neobično saslušanje. Pušten sam ali očekujem dalje neprijatnosti", rekao je on i dodao da je priveden "po lažnoj prijavi".
 
Povod za privođenje je, kako je navela Narodna stranka, "iskonstruisana optužba" odbornika SNS iz Pančeva Ivana Tešića zbog navodnog incidenta.
 
"Režim očigledno ne može da podnese Jovanovićevu argumentovanu kritiku katastrofalne nesposobnosti gradskih čelnika Gorana Vesića i Zorana Radojičića", zaključila je stranka.
 
SNS:  Jovanović se nije odazivao na saslušanje - nema zaštićenih
 
Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je da je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović priveden jer se u više navrata nije odazivao na poziv za saslušanje i optužio ga da pokušava da pričama o zastrašivanju prikupi političke poene.
 
"Istine radi, protiv Jovanovića je podneta krivična prijava te je više puta pozivan na saslušanje, ali se on nije odazivao. Verovatno verujući da je iznad zakona, Jovanović je ignorisao pozive za saslušanje i time kršio zakon, a sada pokušava da prikupi političke poene i govori o zastrašivanju", navela je ta stranka.
 
Gradski odbor SNS je naveo da je Narodna stranka vrlo svesno izbegla da navede tu činjenicu i da je tako pokušala da izvrši pritisak na nezavisne državne organe.
  • milicica

    24.06.2019 20:01
    A zasto vama smeta
    Pa i Jovanoviceva stranka se oglasila i prozivala i ovi drugi su odgovorili a jos ako se stvarno nije odaziva i ignorisao pozive pa i trebalo ga je a i vas i mene privesti pa sta. Dosta vaseg prepucavanja i demokratije da pljujete a da vas niko za boga miloga ne dira. Ako pljujete bicete ispljuvani i vi i oni.
  • Član biblioteke

    24.06.2019 18:52
    Ne budite naivni
    Svako hapšenje u Srbiji, odobrava SNS i to vrlo jednostavno : njihova je policija, njihov j RJT i svi niži JT, tako da netrebate biti u bilo kakvoj zabludi. Pritvor bez SNS ne postoji ili obrnuto neodređivanje pritvora bez SNS je nemoguće. Toliko o nezavisnoati pravosuđa. Slobina diktatura je bila mala maca za ove.
  • Ahem

    24.06.2019 17:44
    Ko pije a ko plaća?
    Izvinjavam se, ali kakve veze ima SNS sa radom policije pa da treba da komentariše taj isti rad policije?

    Još bolje: otkud SNS-u podaci ko se kada odazvao ili ne na poziv? Sem, naravno, ako neko blizak SNS-u u policiji nije otkrio detalje procesa koji se trenutno odvija, što mi miriše na krivično delo.

    Vidimo vas. Toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija