Vanredna situacija u Čačku i delu Gornjeg Milanovca

U Čačku je proglašena vanredna situacija na celoj teritriji grada, zbog jakog nevremena koje je u nedelju popodne zahvatilo Čačak i okolinu, sopšteno je iz kabineta gradonačelnika.
Vanredna situacija u Čačku i delu Gornjeg Milanovca
Foto: Pixabay
Načelnik Štaba za vanredne situacije Bratisčav Zečević rekao je da je u Čačku pre mesec dana bilo uvedno vanredno stanje u 19 mesnih zajednica, ali da je jaka kiša i obilan i krupan grad juče pogodio sve delove grada, što je, prema njegovoj oceni, dodatno pogoršalo situaciju.
 
 "U crvenoj smo meteo zoni, tako da smo u pripravnosti i uveli smo stalna dežurstva", rekao je Zečević. Prema prvim podacima Štaba za vanredne situacije nevreme je pričinilo veliku štetu na poljoprivrednim usevima i voću, a od grada koji je u nekim selima bio veličine jajeta, oštećeni su kuće i automobili.
 
Grad je najviše padao u čačanskim selima Gornja Gorevnica i Milićevci u kojima je razbijao crepove na krovovima kuća i oštetio plastenike. Sitniji grad padao je i u naselju Atenica i selima Trnava, Lipnica i Viljuša.
 
Vanredna situacija proglašena i na delu teritorije Gornjeg Milanovca 
 
Na delu teritorije Gornjeg Milanovca je proglašena vanredna situacija zbog nevremena koje je u nedelju u popodnevnim satima zahvatilo tu opštinu. Načelnik Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu Milorad Dimitrijeveć rekao je na sednici Štaba da je vanredna situacija proglašena u mesnim zajednicama Pranjani, Kamenica, Bogdanica i Gojna Gora.
 
On je istakao da su jaka kiša, olujni vetar i grad naneli štetu voću i poljoprivrednim usevima, kao i oštećenja na pojedinim automobilima. Pored štete na poljoprivrednim usevima, evidentirano je desetak kvarova na niskonaponskoj mreži. Ekipe Elektordistribucije su na terenu i otklonjen je veći broj kvarova, a očekuje se da će se u toku dana normalizovati snabdevanje električnom energijom.
 
Načelnik opštinske uprave Dejan Veljović rekao je da su formirane dve opštinske komisije koje će proceniti štetu od nevremena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija