FOTO: Reprezentacija Srbije koju čine deca lečena od raka osvojila sedam medalja u Moskvi

Reprezentacija Srbije, koju čine deca izlečena od raka, osvojila je ukupno sedam medalja na Svetskim pobedničkim igrama dece lečene od raka u Moskvi.
Kako navode u Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), mališani su osvojili četiri zlatne, dve srebrne i bronzanu medalju u više sportskih disciplina, a jutros su se vratili kući. 
 
 
Kako je 021 pisao, Srbija je prvu medalju na ovom takmičenju osvojila još prvog dana, kad je srebro u atletici uzela najmlađa reprezentativka Srbije, devetogodišnja Dunja Piljić.
 
Predsednica Nurdora Joland Korora ranije je izjavila za 021 da Srbija osmi put zaredom učestvuje na ovakvom takmičenju za mališane, a koji se jubilarni 10. put održava na stadionu CSKA u Moskvi. 
 
"Neverovatan je prizor mališana iz oko 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Radujemo se njihovom povratku i nadamo se da ćemo ih na aerodromu 'Nikola Tesla' dočekati sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju - njihovo zdravlje i njihovi životi", navela je Joland Korora za 021.
 
Ispostavilo se da je predvidela sjajnu pobedu naše, čini se, najjače reprezentacije.
 
Mališani su se takmičili, između ostalog, u malom fudbalu, stonom tenisu, streljaštvu, šahu, atletici itd. Boravili su u kampu, družili se i upoznavali, a u pauzi i odmerili snage kao mali sportisti.
  • ggg

    11.07.2019 12:03
    gde je država da priča o ovome?ni na jednim vestima se ne priča o ovom takmičenju, samo o fudbalu- OVU DECU TREBA DA NAROD DOČEKA NA BALKONU!!!
  • Jelena

    10.07.2019 18:49
    Delite
    Dajte prosledite ovu vest medijima. Zasto o ovome niko ne govori?
    Zasluzuju udarni termin!!!!!!
    Zivi i zdravi bili jos 100 godina!
  • Darinka

    10.07.2019 14:05
    poruka botu
    Deco, svaka vam čast

    A ti bete, ko god da s, znaš da treba da daješ negativne ocene. Možda treba prvo da pročitaš tekst. Sram te bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija