Za ubistvo Fedora Frimermana od 27 meseci do 10 i po godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na iste kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optuženih da su prebili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.
  Za ubistvo Fedora Frimermana od 27 meseci do 10 i po godina zatvora
Foto: Pixabay
Identične kazne izrekao im je i prvom presudom koju je potom ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.
 
Denis Pavlov osuđen je na 10 i po godina, Njegomir Urošević na 8 godina i četiri meseca zatvora, Dušan Davidović na devet godina i dva meseca, a Dušan Mihajlović na dve godine i tri meseca.
 
I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.
 
Tužilaštvo ih optužnicom tereti za učešće u krivičnom delu teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 do najviše 30 do 40 godina zatvora. Sud ih je, međutim, kao i prvom presudom, osudio za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.
 
Frimerman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu. Njegovi prijatelji M.M. N.G. tada su zadobili teške povrede.
 
Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila odštetu.
  • Robert

    12.07.2019 15:48
    Pravda
    Sudija koliko si para uzeo za ovako sramnu presudu?
    Ovo je za po 40 godina .
    A ovakva presuda glasi, samo ubijajte mi vas ne kaznjavamo.
  • Ns

    12.07.2019 14:19
    Svima po 40 god za primer svim budalama koji misle da su “jaci” od ostalih ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija