Đilas nakon odlaska u policiju: Podneo sam tužbu protiv države

Predsednik opozicione Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podneo je tužbu protiv države Srbije, zbog, kako je naveo, laži koje se protiv njega iznose.
Đilas nakon odlaska u policiju: Podneo sam tužbu protiv države
Foto: 021.rs
On je došao u zgradu Uprave gradske policije Beograda. Tu su ga, kako je izjavio agenciji Beta, vrlo korektno primila dva pomoćnika u Upravi kriminalističke policije. Rekli su mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša jer su svi angažovani na današnjem dočeku francuskog predsednika Emanuela Makrona.
 
Đilas je novinarima rekao da je kampanja vlasti protiv njega prešla sve granice i da je zato podneo tužbu protiv Srbije. U njoj je, kako je naveo, izneo da "laži koje protiv njega iznose predsednik države Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, kao i drugi funkcioneri" ugrožavaju njegovu bezbednost. 
 
Dodao je da je tražio da se izrekne privremena mera kojom bi se zabranilo da nastave da iznose laži protiv njega.
 
"U Poljskoj je to bilo omogućeno. Takva mera je izrečena tamošnjem premijeru", rekao je Đilas.
 
On je naveo da je upravljačka prava u svojoj kompaniji preneo još 2004. godine i da je siguran da oni koji su je vodili nisu počinili nikakvo krivično delo.
 
Đilas je novinarima pokazao izjašnjenje sadašnjeg direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića, koje je čelnik RTS-a 18. februara ove godine dao odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala. U njemu je Bujošević trebalo da odgovori na pitanje da li je RTS pretrpeo štetu u ugovorima sa Đilasovom firmom Dajrekt medija u finansiranju prenosa Lige šampiona i serija "Moj rođak sa sela" i "Nepobedivo srce", koji su važili 2009, 2011, 2012. i 2013. godine.
 
"U odgovoru Bujošević navodi da je tražio od Marketinga RTS-a i od ostalih službi da se izjasne o tim pitanjima i da oni smatraju da RTS nije pretrpeo štetu u pomenutim ugovorima", rekao je Đilas.
 
Naveo je i da više neće odgovarati na te optužbe jer je to, posle svega, potpuno besmisleno.
 
MUP: Netačni navodi Đilasa
 
Policijska uprava za grad Beograd u saopštenju je demantovala navode Dragana Đilasa da su mu policijski službenici danas saopštili da nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega.
 
"Predsednik navedene stranke danas je sam pristupio u prostorije PU za grad Beograd navodeći da je pročitao u novinama da ga traži policija i da je došao da vidi o čemu se radi, pošto uskoro putuje u inostranstvo. Istom je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su, podsećamo, iste i za njega kao i za sve druge građane. Sem navedenog, policijski službenici su mu saopštili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu", naovodi MUP u saopštenju.
 
Kako dalje napominju, policijski službenici su odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga, te ovakva obaveštenja nisu ni davali. 
 
Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pre nedelju dana je za TV Pink izjavio da se sprovodi velika istraga tužilaštva i policije jer postoje osnovi sumnje da su Dragan Đilas i zaposleni u njegovoj kompaniji zajedno sa delom nekadašnjeg rukovodstva RTS-a učestvovali u korupciji za kupoprodaju sekundi različitih TV emisija protivno zakonu.
 
"Postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi zaposleni i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupovinu i prodaju sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima koji nisu bili predviđeni zakonom", rekao je tada ministar za TV Pink.
 
Stefanović je dodao da će sačekati da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne "to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije".
  • tt

    15.07.2019 22:12
    nisam robot
    Žuti su opstajali na vlasti dok su pljuvali radikale i eS Pe eS, ovi danas pljuju žute... Kolo sreće se okreće, bolje rečeno šlajfuje kao i ova crvena država
  • To su sve seljacine

    15.07.2019 21:30
    Fino izrazavanje
    Pa da. Ovde svako svakom moze da lepi etikete u medijima. Dok ne popiju kaznu za to nece prestati.
  • Dokazano plagiranje

    15.07.2019 21:27
    A Mali dokazano prepisao
    Dok se ne dokaze, niko nije kriv.
    Mali ukrao i prepisao deo doktorata, dokazano i potvrdjeno i jos je ministarskoj fotelji, kroji novcanike gradjanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.