Štampanje rešenja i ostalih podneska i na Brajevom pismu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje štampanje rešenja i ostalih podneska iz nadležnosti Fonda i na Brajevom pismu.
Štampanje rešenja i ostalih podneska i na Brajevom pismu
Foto: Pixabay
"Cilj Vlade Srbije je izgradnja države po meri svih građana, a štampanjem rešenja na Brajevom pismu dodatno unapređuje položaj slepih i slabovidih osoba i omogućava im lakšu upotrebu neophodne dokumentacije", rekao je ministar i dodao da i drugi državni organi treba da slede primer Ministarstva.
 
U cilju uklanjanja prepreka koje onemogućavaju participaciju slepih i slabovidih osoba, kao i radi prevazilaženja problema sa kojima se suočavaju, Ministarstvo je za potrebe Saveza slepih Srbije, a na inicijativu predsednika Srbije u toku 2017. godine obezbedilo nabavku dva Brajeva štampača sa pratećom opremom u ukupnom iznosu od 5.234.504 dinara.
 
Realizacijom navedene inicijative doslednije će se primenjivati odredbe Zakona o sprečavanju diskriminacija osoba sa invaliditetom, kojima je utvrđeno da su organi javne vlasti dužni da preduzimaju mere za obezbeđenje ravnopravnosti osoba sa invaliditetom u postupcima pred tim organima, kao i da osobama sa invaliditetom obezbede uživanje prava bez diskriminacije, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija