Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka

Suđenje donedavnom predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću odloženo je danas za 20. septembar zbog izostanka jednog optuženog i nekoliko branilaca u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.
Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka
Foto: 021.rs
Simonoviću se sudi povodom optužbi da je druge optužene podstrekivao da u znak opomene zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine.
 
Advokati su prethodno tražili odlaganje suđenja pisanim putem zbog korišćenja godišnjih odmora, ali sud njihove molbe nije usvojio i izrekao im je danas novčane kazne od po 80.000 dinara. U pitanju su advokati Dragoljuba Simonovića i Igora Novakovića. Optuženi Aleksandar Marinković takođe nije došao na suđenje, a njegov branilac je rekao sudu da ne zna zbog čega.
 
Na prošlom ročištu, krajem maja, pročitana je optužnica, dok je danas trebalo da se održe uvodne reči odbrane.
 
Pored Simonovića, optuženi su Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za "teško delo protiv opšte sigurnosti". Drugo osnovno tužilaštvo tereti Simonovića za podstrekivanja ovo troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.
 
Sumnja se da je Simonović podstrekao Mihailovića da pronađe osobu od poverenja koja bi, kao opomenu, Jovanoviću zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi. Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihailović podstrekao Novakovića tako što mu je predočio da za njega ima posao, odnosno da je potrebno da se nade čovek od poverenja koji bi opomenuo oštećenog tako što bi zapalio njegov automobil.
 
Novaković je za to angažovao Marinkovića, koji je pristao da to učini kako bi mu Novaković otpisao dug.
 
Za Simonovića tužilaštvo je predložilo kaznu od osam godina zatvora, za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.
 
Simonović je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara. Bojana Cvetković Šijački je ranije priznala da je pomogla u paljenju kuće novinara, a posle zaključivanja sporazuma o priznanju krivičnog dela, osuđena je na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i novčanu kaznu od 50.000 dinara.
 
Jovanovic je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače bio i član Glavnog odbora SNS-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija