Kolone na Horgošu, koristite Bački breg i Bajmok

Gužve na graničnom pralazu Horgoš ne jenjavaju.
Kolone na Horgošu, koristite Bački breg i Bajmok
Foto: 021.rs (ilustracija)
Oko 60 minuta je potrebno da bi se napustila teritorija Srbije, a oko pola sata da bi se ušlo u zemlju. Od ukupno sedam prelaza između Srbije i Mađarske, naročito se savetuje korišćenje prelaza kao što su "Bački breg" ili "Bajmok" na kojima gotovo da nikada nema gužve, prenosi RTS.
 
Svih šest traka na graničnom prelazu "Horgoš" otvorena su za vozila koja pristižu iz zapadne Evrope i koja idu ka svojim južnim destinacijama.
 
Duže se čeka na izlazu iz zemlje nego na ulazu u zemlju. Oko 60 minuta treba da bi se napustila teritorija Srbije, a oko pola sata da bi se ušlo u zemlju. Svim ovim podacima treba dodati još dbva sata koliko treba da bi se napustila Mađarska, odnosno da bi se ušlo u Mađarsku. Kažu carinici da su granice spojene automobilima.
 
Još sedam graničnih prelaza sa Mađarskom je otvoreno. Prema sporazumu dve vlade do ponedeljka uveče granični prelazi "Bački vinogradi" i "Horgoš dva" rade produženo do 22 sata.
 
Gužve na Horgošu potrajaće do nedelje uveče.
 
Na Preševu se u oba pravca čekalo 30 minuta, a sada čekanja gotovo da i nema, malo je vozila trenutno a razlog je i to što su sve kolone otvorene za saobraćaj, po šest kolona u oba pravca za za putnička vozila i autobuse.
 
Granični prelaz je od jutros od osam sati prešlo 40.000 putnika, a povećan je broj turista ove letnje sezone u odnosu na prošlu jer jer završen kompletan Koridor 10.
 
U toku je uspostavljanje sistema zajedničke kontrole sa Severnom Makedonijom, prave se kućice i kontrolisaće se putnici samo jednom, što će znatno ubrzati promet i putnika i robe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".