Povoljni stanovi i za borce i vojne invalide

Izmenama Zakona o realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, proširena je lista korisnika prava na konkurisanje za stan u ovom državnom projektu.
Povoljni stanovi i za borce i vojne invalide
Foto: 021.rs (ilustracija)
Pravo da konkurišu za stanove za pripadnike snaga bezbednosti proširuje se i na borce, porodice palih boraca, ratne vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.
 
Ministarka građevine Zorana Mihajlović rekla je da je plan države da u prvoj fazi budu izgrađena 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti, a da radovi na svim planiranim projektima počnu do naredne godine.
 
Najavljeno je da će u Novom Sadu biti izgrađeno 548 stanova, a u Sremskoj Mitrovici 190. U Kragujevcu će za pripadnike službi bezbednosti biti izgrađeno 216 stanova, u Vranju 186, u Nišu 190, dok se u Kraljevu trenutno gradi 200 stanova.
 
Prema najavama, cena kvadrata u Novom Sadu i Beogradu biće 500 evra, Nišu 450, Vranju i Kraljevu 400 evra, a u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici 430 evra.
 
"Mi smo već krenuli sa 1.530 stanova, očekujem da ove i naredne godine počne izgradnja ukupno 8.022 stana. Vrednosti sa kompletnom infrastrukturom je 325 miliona evra, a država je obezbedila lokalnim samoupravama novac da srede spoljnu infrastrukturu", rekla je Mihajlović.
 
Ona je navela i da se, s obzirom da bi mnogi voleli da kupuju jeftinije stanove, jedna od izmena odnosi na to da prioritet kupovine stanova u Beogradu imaju oni koji već žive na toj teritoriji.
  • Ivana

    19.02.2024 14:54
    Djodjic
    Zanima me da li invalidi, konkretno amputirce imaju pravo na stanove? Zašto ne mogu biti izgrađeni u Beogradu i Novom Sadu?
  • Milutin Seslija

    13.12.2023 22:07
    Opstina Vranje
    Dali ima stan za otkup za 2 R.V.I. i 1 borca koji su stambeno ne zbrinuti ,pa zelim da konkurisem za jevtine stanove.Valjda imamo prioritet.
  • MILUTIN SESLIJA

    13.04.2023 21:38
    Otkup stana za RVI Vranje Konk
    Lepo je to ali moji sinovi koji su bez stana a oba borci 1 invalid a 2 borac druge kategorije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija