Dvoje uhapšenih u Srbiji u okviru akcije "Familija" protiv dilera narkotika

Četrdesetšestogodišnji D. L. iz Sremske Mitrovice i dvadesetšestogodišnja N. Č. iz Bosne i Hercegovine uhapšeni su u okviru međunarodne policijske akcije "Familija", zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu.
Dvoje uhapšenih u Srbiji u okviru akcije "Familija" protiv dilera narkotika
Foto: 021.rs
Policijsku akciju vodile su snage bezbednost iz Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa. Ukupno je zaplenjeno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona evra i skupoceni predmeti u vrednosti većoj od milion evra, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državljana.
 
Pripadnici Uprave kriminalističke policije doprineli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplenjen je 421 kilogram kokaina.
 
Prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu, koje je koristio crnogorski državljanin M. D. (60) koji je uhapšen u Švajcarskoj, policija je pronašla i zaplenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil "audi A8", 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.   
 
Osumnjičeni D. L. i N. Č. privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.
  • Pinokio

    27.07.2019 16:31
    Samo dvoje? Ostali valjda dali reket.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.