Srbija otvara konzulat u Nepalu

Vlada Srbije donela je odluku o otvaranju Konzulata Srbije u Katmanduu u Saveznoj Demokratskoj Republici Nepal.
Srbija otvara konzulat u Nepalu
Foto: 021.rs
"Otvara se Konzulat Republike Srbije u Saveznoj Demokratskoj Republici Nepal, sa počasnim konzulom na čelu, sa sedištem u Katmanduu, sa konzularnim područjem koje obuhvata teritoriju Savezne Demokratske Republike Nepal", navodi se u odluci vlade objavljenoj u Službenom glasniku.
 
Nepal je planinska kontinentalna država na Himalajima na severu južne Azije koja broji oko 26,5 miliona stanovnika. Graniči se na jugu, istoku i zapadu sa Indijom i na severu sa Kinom (Autonomnim regionom Tibet).
 
Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opštepoznat kao "krov sveta" jer se osam od deset najviših svetskih planinskih vrhova nalazi u Nepalu.
  • Dzo

    29.07.2019 14:02
    A konzulat na Bora Bora ostrvima?
  • Anonimus

    29.07.2019 13:38
    Na Nepalu
    Pa Bravo...mozda ce konzul biti nas sugradjanin dr,izbeglica luke novi sad!
  • StAV

    29.07.2019 12:58
    Za slobodan!
    Tibet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.