Koja iz "Discipline kičme" imao moždani udar, nalazi se u indukovanoj komi

Vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi.
Kako "Novosti" saznaju, Koja je otišao u Englesku da poseti sestru, kada je doživeo moždani udar. Hitno je hospitalizovan, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak.
 
Bas gitarista, pevač i kompozitor, Koja je na muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su, uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda, ustalili kao trio, promenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". 
 
Po raspadu "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme". Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"... Takođe, komponovao je muziku za film "Kako je propao rokenrol". 
 
Poslednji studijski album "Opet", Kojina "Disciplina kičme" objavila je 2016. 
  • Mali

    04.08.2019 11:58
    A baš taj dan kad je otišao za London video sam ga na aerodromu pred ulazak u avion, praktično sam ga ispratio i bilo mi drago da vidim idola svoje mladosti. Pre toga smo stajali tako blizu 98-me na Mašincu, bilo mi glupo da ga zamolim za autogram, al mi je bilo neobično drago što ga vidim. Zato me još i više potresla ova vest.
  • papadubi

    01.08.2019 23:17
    Uh
    Kojo, vrati se, molim te!
  • Kovač

    01.08.2019 14:55
    Pitanje
    Šta je izazvalo moždani udar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija