Uhapšena većina pripadnika Odeljenja MUP-a za vanredne situacije u Vranju

Većina službenika Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Vranju uhapšena je i pritvorena do 30 dana zbog sumnje da su uzimali mito od jedne privatne firme, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.
Uhapšena većina pripadnika Odeljenja MUP-a za vanredne situacije u Vranju
Foto: 021.rs
Od ukupno šestoro zaposlenih u Odeljenju za vanredne situacije u Vranju, uhapšeno je četvoro, uključujući oba rukovodioca.
 
Pored načelnika vranjskog Odeljenja za vanredne situacije V.T. koji je zbog nedostupnosti poslednji uhapšen, i kome je danas odrđen pritvor do 30 dana, pod istom optužbom su nekoliko dana ranije uhapšeni šef tog odeljenja S.I. i inspektori tog odeljenja D.J. i M. M. kojima je pritvor do 30 dana određen 25. jula.
 
Po saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, svi oni su osumnjičeni da su, prilikom redovnih kontrola ispunjenosti protivpožarnih uslova, većem broju privrednih subjekata u Vranju predlagali da za izradu protivpožarnih elaborata angažuju preduzeće "Ataraksija" iz Vranja, sa čijim su odgovornim licem imali prethodni dogovor o tome.
 
Nakon izrade takvih elaborata i njihove verifikacije od strane vranjskog Odeljenja za vanredne situacije, odgovorno lice iz preduzeća "Ataraksija" je osumnjičeno da je inspektorima Odeljenja za vanredne situacije isplaćivalo pojedinačno iznose od 200 do 400 evra po predmetu izvršene kontrole.
 
Osumnjičeni su uhapšeni na osnovu istrage koju je sprovelo Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Nišu za suzbijanje korupcije, pripadnika Odseka Policijske uprave u Nišu za borbu protiv korupcije, Sektora MUP-a Srbije za unutrašnju kontrolu i Bezbednosno informativne agencije.
  • Svedok

    01.08.2019 10:56
    Brat na brata udario
    U NS postoje najmanje dve kombinacije gde te jedan brat tuži a drugi od njega brani... Strašno
  • Branko

    01.08.2019 09:00
    Ne mogu da verujem, da će inspektori protivpožarne zaštite za kontrolu i nadzor objekata u radu da konačno odgovaraju za zloupotrebe i nesavestan rad!
    Za zločin u novosadskoj diskoteci "Kontrast" niko od inspektora nije odgovarao jer su ih tužioci abolirali i time načinili zločin prema roditeljima ubijene dece!
  • Marina Popovic

    01.08.2019 08:53
    Viska ulica 12
    Bravoooooo
    ali koliko znam kad sam ja prijavila Policajca poznatog po tome iz Vrbasa
    koji radi u N.Sadu tuzilastvo (njihovi prijatelji) nisu nista uradili. Odbacili.
    A nasilnik je osudjen pravosnazno pa vi recite koja je to banda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.