Vučić: Svake godine u Srbiji će se živeti bolje, cilj da dostignemo Rumuniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da novi petogodišnji investicioni plan u vrednosti 10 milijardi evra neće biti finansiran kreditima već iz privrednog rasta.
Vučić: Svake godine u Srbiji će se živeti bolje, cilj da dostignemo Rumuniju
Foto: 021.rs
Vučić je za TV Prva rekao da će ove godine rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti 3,5 odsto, a naredne tri godine najmanje četiri odsto, što će biti rekord u regionu.
 
"Već četiri godine bužet Srbije je u suficitu iako više trošimo i investiramo. Imamo prostor da bez povećanja javnog duga pokrenemo novi investicioni ciklus gde će najviše novca biti opredeljeno za putnu, železničku i avio strukturu", istakao je on.
 
Dodao je da će biti više novca i za izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, kao i za zdravstvo, mlade bračne parove, populacionu politiku, inovativne tehnologije i naučno-tehnološkke centre.
 
"U Srbiji će se svake godine živeti sve bolje, a prosečna plata će do kraja godine biti 500 do 510 evra, po čemu ćemo biti bolji i od Bugarske, a cilj je da se približimo Rumuniji i Mađarskoj", rekao je Vučić.
 
Do kraja godine će, po njegovim rečima, plate u javnom sektoru u proseku biti veće za 10 odsto, a najveće povišice dobiće medicinske sestre i lekari, kako bi se sprečio njihov odlazak u inostanstvo.
 
Najavio je da će u petak obići radove na pruzi od Beograda do Budimpešete, na deonici od Stare Pazove do Novog Sada. 
 
"Plan je da se do kraja 2021. godine od Beograda do Novog Sada vozom stiže za 27 minuta", rekao je Vučić.
  • IZNOGUD

    13.08.2019 20:21
    Joaj....mi smo nekada za Rumuniju bili zemlja snova. Otimali su se za vegetu i kišobrane...Šta smo dozvolili da nam se desi....Samo je Slovenija nešto uradila...sve ostalo se prodalo i propalo...Nikakvi smo...
  • Joe

    12.08.2019 12:25
    @Ždral
    Odoh da povratim !
  • Ateista

    12.08.2019 11:44
    Pre(ne)zadovoljan
    Poštovani Predsedniče, Rumuniju još samo možemo dostići po nivou korupcije, mada sumnjam da već i nismo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija