Novi autoput Obrenovac-Čačak imaće šest naplatnih stanica

Novootvoreni autoput Obrenovac-Čačak imaće dve čeone i četiri bočne naplatne stanice, a putarina za putnička vozila iznosiće oko 420 dinara.
Novi autoput Obrenovac-Čačak imaće šest naplatnih stanica
Foto: 021
Kako navode za "Blic" u "Putevima Srbije", na deonici autoputa E-763 Beograd-Čačak funkcionisaće dve čeone i četiri bočne naplatne stanice:
 
- Čeona naplatna stanica Obrenovac,
 
- Bočna naplatna stanica Ub,
 
- Bočna naplatna stanica Lajkovac,
 
- Bočna naplatna stanica Ljig,
 
- Bočna naplatna stanica Takovo i
 
- Čeona naplatna stanica Preljina.
 
Naplata putarine će se vršiti u zatvorenom sistemu naplate, odnosno prema pređenom kilometru. Vozila IA kategorije će plaćati 210 dinara, vozila I kategorije 420 dinara, vozila II kategorije 630 dinara, vozila III kategorije 1.250 dinara i vozila IV kategorije 2.510 dinara.
 
Putnici koji ka Preljini putuju iz pravca Beograda će se sa Obrenovačkog puta (državni put IB reda broj 26) i posle raskrsnice kod Mislođina, saobraćajnom signalizacijom usmeravati na novi autoput.
 
Prema najavama Ministarstva saobraćaja svi putnici će ovom deonicom putovati sat vremena kraće nego što je to bio slučaj na Ibarskoj magistrali.
 
Inače, novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, nosiće ime kneza Miloša Obrenovića. Koridor 11 kroz Srbiju će se zvati autoput Miloša Velikog.
 
Autoput bi trebalo da poveže Beograd i Bar. Njegova ukupna dužina je, prema projektu Saobraćajnog instituta CIP, oko 420 kilometara, a od toga je oko 260 kilometara kroz Srbiju. 
 
Do sada je otvoreno 40,3 kilometra od Ljiga do Preljine, a od 18. avgusta će biti pušteno u saobraćaj još oko 60 kilometara od Obrenovca do Ljiga.
  • mile

    11.08.2019 14:39
    BRUKA
    I STA NASEM NARODU ZNACI SAMO DA NAM UZMU PARE OPET CE PREKO IBARSKE DA SE GINE JER JE SKUPO ZA NAS SA 500E PROSECNOM PLATOM,A MI PO 25.000
  • Zoki021

    11.08.2019 11:33
    botovi
    Eto novih radnih mesta za botove!! Mesto da se uvedu vinjete i ukinu naplatna mesta !!
  • djoko

    11.08.2019 11:00
    jebanje
    Da se ja pitam stavio bih 600 naplatnih stanica, i srpske ovce bi garant opet cutale.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.