Od sledeće godine samo tri čeone rampe na autoputevima u Srbiji

Da bi se saobraćaj na autoputevima kroz Srbiju odvijao mnogo brže i da više ne bi bilo zastoja kakvi su beleženi prethodnih godina, do kraja ove ili najkasnije u januaru 2020. godine u okolini Niša biće zatvorene dve čeone naplatne rampe - kod "Naisa" i kod Doljevca.
Od sledeće godine samo tri čeone rampe na autoputevima u Srbiji
Foto: 021.rs
To je za Politiku najavio generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, koji je najavio i znatno bolje uslove i efikasniji kompletan promet automobila, autobusa i teretnih vozila kroz Srbiju.
 
Na autoputu Koridora 10 kroz Srbiju ostaće samo tri čeone rampe - južno od Beograda, kod Vrčina, zatim kod Preševa i kod Dimitrovgrada. Naplata putarine za sva motorna vozila obavljaće se na naplatnim stanicama na levoj i desnoj strani duž Koridora 10, koje su na izlazima sa autoputa za svaki grad od glavnog grada do juga Srbije i Preševa, odnosno do srpsko-bugarske granice i Dimitrovgrada na istoku.
 
Na tim stanicama kartice za plaćanje putarine dobiće svih vozači putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, prilikom uključenja na autoput. 
 
Način naplate putarine na deonicama od Šida do Šimanovaca i posle ulaska u Srbiju iz pravca Hrvatske, odnosno od Subotice do Stare Pazove na severu naše zemlje - neće se menjati. 
 
Ovoga leta počinje izgradnja četiri nove naplatne stanice oko Niša. Jedna od njih, na ulazu u Niš sa severa iz pravca Beograda, između Trupalskih šuma i prvog skretanja sa autoputa prema niškom aerodromu "Konstantin Veliki" već se uveliko gradi.
  • Dejan

    13.08.2019 11:28
    Dil
    Kad su nase sluge papani prihvatili izazov IkeJe da premeste naplatnu rampu dulje juzno da bi boggradjani besplatno dolazili do iste a ta nova naplatna rampa nas je kostala 2 milijarde dinara ! Tada sam odmah shvatio da od vinjeta nece biti nista u to narednom periodu od pola veka !! To je taj stari srbski recepat, stavi rampu, zaustavi saobracaj a ako hoces da prodjes plati ! Uvesti vinjete, sto vise gurati saobracaj na autoputeve jer se sve brze obavlja, mi poskupljujemo putarinu, kamioni silaze sa autoputeva, idu lokalnim putevima, prave guzve, unistavaju ih jer su uvek pretovareni, policija uzima svoj deo i sta imamo, generalno unistavanje putne infrastrukture koje je ionako u ruiniranom stanju a naplacujemo prolazak preko nje kao da je sve novo !!! Putevi se u srbistanu alfaltiraju jednom u 50 godina ili krpe(revitalizuju) na 30 godina !!!!
  • Nišlija

    13.08.2019 11:14
    Aj ukinite i Vrčin, Staru Pazovu i Šimanovce. Sada ćemo mi Nišlije da plaćamo autoput koji prolazi kroz grad.
  • Lošmi

    13.08.2019 11:11
    ...
    Neki ovde ljudi pišu o vinjetama, od toga nema ništa, gde će se zaposliti silni SNS paraziti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija