Stanari hotela Bristol najavljuju štrajk glađu, ako im se ne uključi struja

Stanari beogradskog hotela Bristol drugi dan provode bez struje. Oni najavljuju štrajk glađu ukoliko nadležne isntitucije u narednih sedam dana ne budu reagovale i uključile struju.
 Stanari hotela Bristol najavljuju štrajk glađu, ako im se ne uključi struja
Foto: Pixabay
Porodice penzionisanih vojnih lica, koje u hotelu žive skoro tri decenije, kažu da očekuju da će im država dodeliti stanove koje im, kako ukazuju, pripadaju po zakonu.
 
Podsećaju da se na njih mesecima vrši prinudi pritisak da napuste smeštaj, tako što im je zimus isključeno grejanje, lift, a potom im je u maju isključena struja. Struja je posle intervencije zaštitnika građana uključena, ali su sada ponovo ostali bez nje.
 
"Šta je sledeće? Hoće da nas zapale? Hoće da nas pobiju? Hoće da puste plin? Šta je? Je li vredno ovoliko ljudskih života sto stanova, odnosno deset, koliko treba ovde", upitao je jedna od stanara Bristola, Dragan Stojanović.
 
Njegov komšija Vlado Đukić kaže da su se obraćali svim državnim institucijama, a sve što se dogodilo je da su njihov predmet vraćali u Ministarstvo odbrane na dalje rešavanje.
 
"Pisali smo predsednici Skupštine i ona je naša pisma slala Odboru za bezbednost. Međutim, Odbor za bezbednost uopšte ne reaguje i oni su ti koji ćute", rekao je Đukić.
 
Ponovno isključenje struje stanarima hotela Bristol komentarisao je danas i narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović, koji je rekao da je to besramni pritisak da bi se zgrada hotela poklonila investitoru Beograda na vodi. Ministarstvo odbrane je kritikovalo Božovićevu izjavu kao neodgovornu, ocejujući da zloupotrebljava korisnike smeštaja nekadašnjeg hotela Bristol u dnevno političke svrhe.
  • Gordana

    21.08.2019 08:55
    Sram ih bilo!
    Treba da ih je sramota, trideset godina zive tu na grbaci ovog naroda koji mora uredno da izmiruje obaveze, koliko znam njihove penzije nisu male, ali to za njih ne vazi, njima "pripada"?! Zvao li vas je ko da dodjete i baskarite se u Bristolu?! SRAM VAS BILO!!!
  • /

    21.08.2019 08:10
    /
    pre neki dan su setaci obilazili maju kanal9
    hoce li prosetati i do hotela bristol?

  • e

    21.08.2019 07:41
    Vala, mrtva trka ko je gori, ovi paraziti što su navikli da večito na tudj račun žive i nešto dobijaju umesto da kupe, ili ovi mafijaši što pootimaše sve kriminalom, ucenama, i parama od kriminala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija