Mihajlović: Za dve i po godine brzina vozova će biti između 100 i 110 km/h

Srbija je obnovila 500 kilometara pruga i prosečna brzina vozova će za dve i po godine biti između 100 i 110 kilometara na sat, izjavila je danas ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Za dve i po godine brzina vozova će biti između 100 i 110 km/h
Foto: 021.rs
Takođe, građani će od novembra 2021. moći da koriste brzi voz na pruzi Beograd - Novi Sad, na kojoj će brzina voza biti 200 km na sat.
 
"Ta deonica će biti kompletno gotova. Srbija nikad nije imala brzu prugu. Železnica mora da izgleda potpuno drugačije. Postoji nekoliko linija koje su sređene, ali to nije još uvek dovoljno. Resnik - Valjevo deonicu smo završili. Za 2,5 god ćemo moći da idemo brže, prosečna brzina će biti od 100 do 110 km na sat", rekla je Mihajlović.
 
Istakla je da Srbija nije ista i da se razvija, podsećajući da je u prethodne četiri godine u našoj zemlji izgrađeno oko 300 kilometara autoputeva, te da je sve to urađeno velikim i napornim radom, saopštilo je ministarstvo.
 
Navela je da bi svi trebalo da budemo srećni zbog svakog izgrađenog kilometra autoputa, jer će ga koristiti svi građani Srbije.
 
"Svaki autoput je nailazio na kritike. Da li je to emotivna frustracija tih ljudi, ja ne znam. Put kada se planira, on se planira sa potrebama zemlje. Srbija je mala zemlja. Naša povezanost sa regionom napreduje zbog toga, a sa njima nismo bili povezani do 2014, 2015. godine. Sa 300 kilometara koje smo odradili, vratili smo zainteresovanost investitora da ovde ulažu", tvrdi Mihajlović.
 
Mihajlović navodi da je svaki put isplativ i da je otvaranje autoputa događaj važan za celu zemlju.
  • a

    22.08.2019 23:20
    160*h po GTMPS i AGTC
    strašno, ipak mislim da je dogovor sa Unijom bio realniji glede Bg-Su granica, skuplji svakako nije bio. Sad to možda i jeste problem, jer što je projekat jeftiniji, manje može da se mune, a možda i bude ometano od onih koji kontrolišu namensku upotrebu sredstava?
    https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/pdf/serbia/ipa/2011/14_modernisation_of_railways.pdf

  • maja

    22.08.2019 13:32
    vozajte se besplatno
    Evo vec dve godine prodjose a ministarka Mihjlovic i Vucic nas vozaju svaki
    dan svojim izjavama izmedju BG I NS 200 km/h.Gradjane Srbije ceka jos
    dve i po godine besplatna voznja 200km/h.
  • Dajte

    22.08.2019 12:24
    dosta
    Dajte dosta više sa 80 na 90 pa na 110 u čemu je razlika i dalj Vam treba od 15-20 sati do Crne Gore. Pokri te se ušima i bolje ćutite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.