Nema više gužve na Horgošu, popodne se očekuje novi krkljanac

Posle jučerašnjih nepreglednih kolona na graničnom prelazu Horgoš, od jutros nema gužvi, javlja dopisnik RTS-a.
Za 12 sati preko prelaza Horgoš je prešlo 14.500 putnika. Posle dva dana nepreglednih kolona mađarska policija je odlučila da raščisti gužve i došlo je do intenzivne komunikacije sa srpskom policijom.  
 
Vukan Papić iz Granične policije za RTS kaže da je u toku noći otvoren dodatni broj traka i da je na taj način ubrzana procedura. Takođe, prelaz Horgoš 2 je preinačen samo na izlaznu stranu, što znači da se u periodu od 7 do 19 časova na tom prelazu može samo izaći iz zemlje, odnosno ući u Mađarsku.
 
Ipak, situacija na prelazima je promenjiva i očekuje se novi talas putnika koji će doći sa južnih destinacija. Zbog toga su moguće nove gužve, ali se ne očekuju kolone kao jučerašnje.
 
U graničnoj policiji očekuju gužve još sledećeg vikenda. 
 
Dopisnik RTS-a javlja da nema dužih zadržavanja ni na prelazu Preševo. Takođe, u policiji čekuju da će za desetak dana prestati gužve i na ovom prelazu, naročito nakon otvaranja zajedničkog integrisanog prelaza sa Severnom Makedonijom.
 
"Putevi Srbije" su saopštili da nema zadržavanja ni na naplatnim rampama.
 
Kakva je situacija na pojedinim graničnim rpelazima možete videti OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija