Predloženo da deonica autoputa nosi ime "Car Lazar"

Na sastanku direktora Sektora za izgradnju koridora Srbije Aleksandra Senića, gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović i zainteresovanih građana, predloženo je da se planirana deonica autoputa od Pojata ka Preljini zove "Car Lazar".
Predloženo da deonica autoputa nosi ime "Car Lazar"
Foto: 021.rs
Ova deonica biće duga 27 kilometara, a na njoj se nalazi i desetak kilometara severne i istočne zaobilaznice, izgrađene sa dve vozne i jednom zaustavnom trakom pre desetak godina, koja će postati sastavni deo Moravskog koridora. Za izgradnju je utvrđena cena od 200 dinara po kvadratnom metru, a posebne komisije utvrđuju nadoknadu za biljne zasade. 
 
Zbog izgradnje ovog koridora neophodna je i regulacija korita Zapadne Morave. 
 
Prema nedavnoj izjavi ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, Moravski koridor će povezivati gradove Srbije u kojima živi više od pola miliona ljudi. Put će povezivati Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak. 
 
Za sada je predviđeno deset petlji - u Pojatama, Ćićevcu, Kruševcu, na istočnom i zapadnom delu, Velikoj Drenovi, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Adranima i Preljini.
 
Izgradnja će koštati 800 miliona evra.
  • Novica

    01.09.2019 23:16
    A kako cemo Vodjo nazvati minimalac u Srbiji? Jel i to Milos VELIKI? ili mozda SINISA MALI?
  • Nemanja

    30.08.2019 09:20
    To ti je domet slavnih ličnosti iz istorije za koje su ovi slepci na vlasti i njihovi glasači čuli. Kralj Petar, car Lazar, Sveti Sava... Nigde prosvetitelja ili naučnika, samo vladari i crkvenjaci.
  • Alba

    30.08.2019 06:57
    Koridori
    I Miloš je bio knjaz, kad ono, posta Veliki. Zašto da Lazar ne bude car!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".