Vučić: Do kraja godine jednokratna pomoć penzionerima

Novo povećanje penzija uslediće najkasnije od 1. januara, a do kraja godine najsiromašniji penzioneri dobiće i jednokratnu podršku, najavio je danas predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.
Vučić: Do kraja godine jednokratna pomoć penzionerima
Foto: 021
On je u obraćanju na sednici Glavnog odbora stranke rekao i da će se plate i dalje povećavati.
 
"To znači da će, kao i prošle i pretprošle godine, biti najviše uvećane. Verujem da ćemo taj trend uspeti da nastavimo, čuvajući zdrav ekonomski sistem i ne povećavajući javni dug", rekao je Vučić.
 
Kazao je da se penzioneri ne pitaju više da li će penzije stići na vreme zato što postoji odgovorno rukovodstvo.
 
"Živećemo bolje, dobijaćete nove puteve. Otvaramo autoputeve i tamo gde nikome nije palo na pamet", rekao je on.
 
Podsetimo, poslednju jednokratnu pomoć penzioneri su dobili krajem novembra prošle godine i to u iznosu od 3.000 dinara. Ovu pomoć je dobilo 1,7 miliona penzionera.
 
"Menjaćemo 50-60 odsto ministara"
 
Vučić je najavio danas da će biti mnogo zamena i promene unutar SNS.
 
"Ukoliko dobijemo poverenje naroda na sledećim izborima, više od 50 do 60 odsto SNS-ovih ministara neće to više biti", rekao je Vučić za televiziju Prva. Kako je rekao, oni će biti zamenjeni "ne zato što rade dobro ili loše", već zato što je potrebno da dođe do "promene energije i krvi".
 
Srpska napredna stranka danas održava sednicu Predsedništva, a potom i sednicu proširenog sastava Glavnog odbora na kojima će biti reči o predstojećim parlamentarnim izborima.
  • Mika

    02.09.2019 10:22
    Bice milostinja idu izbori a bas u kuci ima 6.punoletnih clanova pa ce nama niko da da po 5000 to je 30000 ukupno za glasanje i zive cemo dobro 10.dana a sta ce mo posle opet na dijeti i gladni.
  • Nina

    02.09.2019 09:43
    Molim te nemoj ministre da menjas jer su dosta pokrali pa valjda vise nece a ako novedes nove i oni ce da kradu dok napune dzepove i nikad kraja a mi penzioneri cekacemo na red pored konterneja jer i u narodne kuhinje i damo uzimaju oni koji imaju ili ako nije dobra hrana nose svinje da rane.....
  • Mučenik

    02.09.2019 07:20
    I LAŽOVNE PENZIJE RASTU?
    Čime su se ogrešili penzioneri da ih ovako posmatra grobar. Četiri godine otimao neljudski i besomučno penzije, a sada im povećava (u svojim suludim idejama) penzije svakodnevno, penzije realno sve niže, a penzioneri postaju njegovi jadnici i bednici. Balavio on i njegovi klimoglavci svakodnevno da će penzije porasti od septembra, oktobra itd meseca, sada pominje februar, kako ga nije sramota da toliko laže i obmanjuje materijalno trećinu stanovništva Srbije. Kako je krenuo, ne gine ukidanje penzija. Nisu svi penzioneri lopovi kao on da se na vreme obezbede. Zarađivali su penziju (odvajali od plate), a gde je on radio, kod Šešelja i Tome i nigde više i nigde manje. Sada se pretvorio u socijalnu birtiju ala penzionera, daje im milostinju i baca im prašinu u oči, da ne vide druge kandidate na glasačkom listiću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".