Sudija razrešena zbog fotografija na kojima je obnažena

Visoki savet sudstva razrešio je funkcije sudiju Osnovnog suda u Vranju Mariju Janićijević, zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudija, rečeno je danas Tanjugu u vranjskom Osnovnom sudu.
Sudija razrešena zbog fotografija na kojima je obnažena
Foto: Pixabay
Ova odluka je konačna, jer je potvrđena na sednici VSS 27. avgusta, a treba da bude objavljena u Službenom glasniku.
 
Ovaj slučaj kako prenose lokalni mediji, počeo je kada su u novinama objavljene fotografije obnažene sudije. Fotografije je, navodno, napravio njen tadašnji partner Zvonko Cvetković, koji je izneo niz optužbi na račun sudije, a deo njih se odnosio i na slučajeve na kojima je radila, prenose mediji i dodaju da je Janićijević tada tvrdila da je žrtva prevare Cvetkovića, koji joj se predstavljao kao sudija Vrhovnog kasacionog suda.
 
Novosti prenose da je u juče u izjavi za taj list Janićijević rekla da je pokrenula postupak za ocenu ustavnosti Zakona o sudijama, zbog "nesaglasnosti sa Ustavom".
 
"Ustav predviđa da sudijska funkcija prestaje tek nakon odlučivanja Ustavnog suda po žalbi, što u ovom slučaju nije ispoštovao jer je odluku u oba slučaja doneo Visoki savet sudstva, čime je povređen Ustav", tvrdi Janićijević u izjavi za "Novosti".
  • Vranjanac

    04.09.2019 15:45
    Zapravo, u ovom slučaju je ona bila taj lokalni siledžija, moćnik. Fotke su bile samo posredno bitne. Dokle će nezaštićeni ljudi (a ne žene) da budu žrtve lokalnih kabadahija?
  • Kikson

    04.09.2019 13:31
    žene žrtve lokalnih moćnika
    Ova žena je žrtva nekog bahatog lokalnog siledžije moćnika, slično kao što je i u "slučaju Brus"... Očigledno je da se zamerila nekom čija "očekivanja" nije ispunila. Nikakav prestup u radu nije počinila da bi to bio uzrok njenog razrešenja. Srbijo - stidi se! Dokle će nezaštićene žene da budu žrtve lokalnih moćnika kabadahija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija