Skupština Srbije usvojila ukidanje viza za građane Surinama

Skupština Srbije usvojila je danas sporazume, kojima se ukidaju vize za nosioce diplomatskih i službenih pasoša Paragvaja, Mjanmarske Unije i Dominikanske Republike i ukidanje viza za diplomate, ali i građane Surinama.
Skupština Srbije usvojila ukidanje viza za građane Surinama
Foto: 021.rs (ilustracija)
Time je završeno vanredno zasednje parlamenta na kom je najviše reči bilo o Kosovu i Metohiji, odnosno državama koje povlače priznanja Kosova.
 
Surinam je inače država koja je povukla priznanje Kosova, dok Mjanmarska unija nikad nije ni priznala kosovsku nezavisnost. Paragvaj je zemlja koja nije priznala Kosovo, ali je glasala za njegov prijem u Interpol, dok je Dominikanska Republika priznala kosovsku nezavisnost.
 
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je tvrdnje da Srbija ukidanjem viza podmićuje zemlje, kako bi povukle priznanje Kosova i zapitao se kakvo je to priznanje, ako će ga neka država povući zbog ukidanja viza.
  • V

    05.09.2019 00:23
    Surinamci su samo čekali ove vesti da navale u Srbiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija