Vlada odobrila predlog za produženje roka starim studentima

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, kojim se omogućava studentima koji su studije upisali do 10. septembra 2005. godine da fakultete završe u naredne dve školske godine.
Vlada odobrila predlog za produženje roka starim studentima
Foto: Pixabay
Propisivanjem novih rokova za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija, stvaraju se uslovi za studente koji do kraja školske 2018/2019. godine nisu uspeli da završe studije, da to učine u naredne dve školske godine.
 
Utvrđenim novim rokovima, završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine, piše u saopštenju. Vlada Srbije je odlučila da Strahinji Stefanoviću za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini kajak, dodeli novčanu nagradu u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. 
 
Ista novčana nagrada dodeljena je i njegovom treneru Milanu Đenadiću za osvajanje ove medalje na takmičenju u Segedinu, saopštila je Vlada. Za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u džudou u Tokiju, novčane nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti dobili su sportista Nemanja Majdov i njegov trener Ljubiša Majdov - odlučila je Vlada.
  • Vladimir

    06.09.2019 07:03
    Dokle
    Ni sa ovim produžetkom neće završiti. Ako si za studije onda ćeš završiti,ako nisi džaba produžeci. Nego knjige u ruke i zagrejati stolicu.
  • Mšmšmš

    05.09.2019 22:26
    Ma pred izbore ima sve da može.

    Tražite Dizbijevu Pepeljugu na RTS2 Dnevniku - imaćete je.
  • trstika

    05.09.2019 21:17
    Kada posle dugogodišnjeg bavljenja naukom počnu primenjivati stečeno znanje ima da tek tada počnemo da napredujemo brže, jače,bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija