MSP: Ambasadorka odbila hrvatsku notu jer nije prihvaćena srpska

Ambasadorka u Zagrebu Mira Nikolić odbila je da primi protestnu notu u Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske pošto je ono odbilo da primi notu Srbije, iako je srpska ambasadorka već imala zakazan sastanak na kome je to trebalo da učini.
MSP: Ambasadorka odbila hrvatsku notu jer nije prihvaćena srpska
Foto: 021.rs
Ministarstvo spoljnih poslova, povodom saopštenja Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, navodi da je ambasadorka u Zagrebu Mira Nikolić imala zakazan sastanak na inicijativu MSP-a Srbije kako bi predala protestnu notu.
 
Predstavnici hrvatskog ministarstva odbili su da prime notu Srbije, želeći da uruče svoju notu, koju je ambasadorka odbila da primi.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije smatra da postupak hrvatskog MUP-a da zabrani ulazak i boravak delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, najblaže rečeno, nije osnovan.
 
"Delegacija je bila najavljena nadležnim organima Hrvatske, navodi se u noti", ističe MSP.
 
MSP naglašava da je ovakva odluka u suprotnosti sa osnovnim načelima moderne Evrope, koja predviđa slobodu kretanja ljudi, pravo na očuvanje verske i nacionalne baštine, kao i odavanja poštovanja nevino stradalim pripadnicima jednog naroda.
 
"Ministarstvo spoljnih poslova još jednom ukazuje da 'neprimerenih postupaka' niti reakcija od strane 'srpskog političkog vođstva' nije bilo", piše u saopštenju.
 
Takođe, podseća se da predsednik Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše izjave hrvatskog vrha koji su usledili nakon postupka organa te zemlje.
  • lovro

    10.09.2019 17:00
    Boris Korda, nadam se da ste sarkastični inače vas pitam, iz koje ste vi rupetine izašli? U EU i verovatno i u drugim državama uzimaju osobne dokumente, dok ne platite, pa vi putujte kolko god očete...lol...
  • Boris Korda

    10.09.2019 10:48
    Viska ulica 12
    I nas nisu hteli da puste da udjemo dok ne platimo jednu prekrsajnu kaznu za radar od prosle godine. Niko nesme zbog prekrsaja da ti zabranjuje slobodno kretanje u Evropi i to cu prijaviti u MUP u Zagreb da se taj Policajac skine sa posla. Natero nas je da platimo pa mozemo. To je iznuda jer nema tog zakona. Toliko o postenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.