VIDEO: Sprečeno prinudno iseljenje pukovnika iz stana u Beogradu

Prinudno iseljenje porodice Lalović koje je pokušano jutros u Vespučijevoj ulici na Bežanijskoj kosi u Beogradu, odloženo je.
U stanu se, tokom tog događaja, nalazila ćerka vlasnika stana, pukovnika Gojka Lalovića, Žana Lalović, koja je poručivala da će se, ukoliko dođe do prinudnog iseljenja, dan završiti "tragedijom", odnosno da njen otac neće ostati živ.
 
Policija i vojna policija napustili su mesto događaja, a iseljenje je odloženo, prenelo je udruženje "Za krov nad glavom".
 
Kako je prethodno rekla Žana Lalović, policija je nenajavljena došla na vrata njihovog doma. Ona je kroz suze zamolila sve koji su u blizini da dođu i da im pomognu da odbrane njihov dom.  Gojko Lalović bio je ispred ulaznih vrata, a Žana Lalović prenosila je događaj na Fejsbuku. Na jednom od snimaka vidi se i omča okačena na terasi.
 
"Budu li ušli, tragediju izbeći neće... Ovo je borba za njegov život, nije samo pitanje stana", rekla je ona.
 
Ona je apelovala na Ministarstvo odbrane da prestane sa "brukom", poručivši da "ako se tragedija desi, isključivo oni će biti odgovorni".
 
Na licu mesta se nalaze i aktivisti "Za krov nad glavom", koje je ona zamolila da pokrenu krivične prijave protiv onih koji su za ovaj slučaj odgovorni.
 
"Blic" podseća da je ovo je ko zna koji po redu pokušaj iseljenja porodice Lalović, po nalogu Ministarstva odbrane, koje je ranije istaklo da pukovnik u penziji "bespravno koristi dva stana".
 
"Penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi dva stana u Beogradu koji su vlasništvo Ministarstva odbrane, i to: garsonjeru u Pohorskoj ulici i troiposoban stan u Vespučijevoj", saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.
 
Kako je ranije navelo udruženje "Za Krov nad glavom", pukovnik Lalović je 2005. godine nezakonito penzionisan i ni posle 14 godina uprkos presudama koje su utvrdile i potvrdile nezakonitost nije vraćen u službu. Na taj način je jedini oficir kome je ponovo prestala služba, a da nikada nije vraćen u službu.
 
"Zato što su ga nezakonito oterali u penziju, pukovnik Lalović nije mogao da podigne kredit i da otplaćuje učešće za stan koji je dobio od vojske, zbog čega ga sada Ministarstvo odbrane uz pomoć izvršitelja i policije izbacuje na ulicu", objašnjava se u saopštenju.
 
Jedina stvar za koju javni izvršitelji nisu nadležni je izvršenje sudskih presuda kojima se radnici vraćaju na posao. Izvršiteljska mašinerija je stvorena da efikasno izvršava samo volju vlasti i kapitala, dok je zaštita radnika ostavljena institucijama koje su moćnici odbacili kao "neefikasne". Porodica Lalović je jedna od brojnih koje trpe ovu nepravdu i kojima samo naša solidarnost može pomoći, zaključuje su u saopštenju i poručuje da će i u četvrtak pokušati da onemogući izbacivanje iz stana ove porodice.
 
 
Podsetimo, juče je prinudno iseljena, iz šestog pokušaja, porodica Ninić iz Tanurdžićeve palate u centru Novog Sada. Šta se sve dešavalo prilikom iseljenja ove porodice možete čitati u našem tekstu OVDE i OVDE.
  • Konsiljere

    22.11.2019 19:42
    Sve sto koristis moras i da platis jer u suprotnom platise ispadaju budale,a sve vodi u anarhiju.Da li si ti izbeglica,vojni penzos ili hipotekas svejedno je.Ako ne placas-napolje!
  • LOL

    10.09.2019 17:46
    @Ns
    Kako da ne, inace su banke odobravle kredite sve u 16 vojnim licima u jeku proteklih ratova. Gnusam se tog rezona, iako sam pacifista, iako ne volim vojsku ni oruzje, savrseno mi je jasno koji je njihov znacaj sistemu. I savrseno mi je drago sto vojska u ovoj zemlji sluzi za pomoc narodu kada su poplave, pozari, sve ono sto ti u principu nadimljen prespavas. A ti pricaj da u miru nista ne rade, to samo govori o tebi kakav si covek.
  • Novosađanka

    10.09.2019 16:49
    Mordor
    Mi treba da glasamo za ovo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.