Veliki protest protiv izgradnje mini hidroelektrana 21. septembra u Pionirskom parku

Pokret Odbranimo Reke Stare planine (ORSP) i Savez mesnih zajednica Stare planine organizovaće u subotu, 21. septembra, u 16.00 časova u Pionirskom parku u Beogradu protest protiv izgradnje mini hidroelektrana u Srbiji.
"Dok nadležne institucije ćute, Uništavanje reka se nastavlja. U selima Srbije proglašeno je vanredno stanje. Organizovane su danonoćne straže, a u nekoliko mesta došlo je do fizičkog sukoba sa investitorom", navodi se u pozivu medijima za protest.
 
Dodaje se da je upućen zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da hitno reaguje i spreči eskalaciju sukoba sa težim posledicama.
 
"U Pionirskom parku ispred zgrade Predsedništva okupiće se građani iz cele zemlje. Svoj dolazak na protest najavili su meštani Stare planine, Brusa, Petrovca na Mlavi, Kraljeva i mnogih drugih mesta u kojima su reke ugrožene", navodi se u pozivu.
 
ORSP i Savez mesnih zajednica pozvali su sve građane Srbije da se pridruže borbi za reke.
 
Savez mesnih zajednica Stare planine proglasio je vanredno stanje na toj planini zbog, kako je naveo, nepoštovanja zakona i Ustava Srbije usled izgradnje mini hidroelektrana, saopštio je prošle nedelje taj savez.
 
Savez je pozvao tada predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "konačno stane na put kriminalcima i da stane u odbranu zakona, kao i ispuni svoj plan o očuvanju srpskih sela".
  • Drr

    14.09.2019 00:41
    Nisu ludi
    @Salamander nisu oni ludi, jašu nam na vratu već više od 5 godina. Ludi smo mi što smo dozvolili da se vrate na vlast. Njima nije ništa sveto osim njihove lične pozadine. Može da ide i Kosovo i svi izvori vode u državi, reke, prirodna bogatstva, zemlja, šta god treba “investitorima”. Neće lako odustati od vlasti, ne treba se zavaravati. Znaju kako su vladali i znaju šta mora ih čeka ako više ne budu vlasti
  • Salamander

    13.09.2019 20:54
    ništa, ali NIŠTA
    se neće promeniti, dok ne shvatimo i ne pohvatamo kompletnu kretensku bulumentu i ne izolujemo ih u ludnicu, na lečenje.
    Oni razboljevaju Srbiju !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija