KRIK: Oduzeto šest bugarskih apartmana koje je kupio Siniša Mali

Šest luksuznih stanova koje je Siniša Mali kupio kao direktor ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva i koji se vode na njihove ćerke firme u Bugarskoj – "Erma 11" i "Erul 11", oduzeto je jer su ove firme prestale da plaćaju porez i vraćaju kredite banci u Bugarskoj, objavio je KRIK.
KRIK: Oduzeto šest bugarskih apartmana koje je kupio Siniša Mali
Foto: 021
Dva stana blokirala je u julu ove godine poreska uprava opštine Sozopolj, na čijoj teritoriji je primorsko letovalište "Sveti Nikola" u sklopu kojeg su apartmani, pokazuje dokumentacija koju su prikupili KRIK i portal Bivol.
 
Četiri apartmana oduzela je krajem prošle godine banka Bulgarian-American Credit Bank od koje su firme "Erma 11" i "Erul 11" sredinom 2011. uzele kredite. Osim stanova, banka je blokirala i 21 garažno mesto. Ovi stanovi su oduzeti kako bi se njihovom prodajom namirila dugovanja firmi, a dva su već javno ponuđena na aukcijsku prodaju.
 
Kako navodi KRIK, iz dokumentacije koja je javno dostupna nije moguće saznati koliko tačno ove kompanije duguju za porez, niti iznose kredita koje su uzele od banke.
 
Firme "Erma 11" i "Erul 11" od marta ove godine su u stanju mirovanja, odnosno privremeno su prestale da posluju. Prema dokumentu koji je potpisao direktor kompanija, one u prošloj godini nisu imale prihoda.
 
Vlasništvo ovih bugarskih firmi vodi na ofšor kompanije "Brigham Holding & Finance Inc." i "Etham Invest & Finance Corp." sa Britanskih Devičanskih Ostrva. Direktor ofšor firmi, kako je ranije otkrio KRIK, u vreme kada su kupljeni stanovi u Bugarskoj bio je Siniša Mali, tada savetnik Aleksandra Vučića.
  • Pravda

    20.03.2021 22:28
    A ciji je potpis u banci.Mnogo falsifikata kod ove vlasti,pogotovu potpisa i licnih karti.
  • Ljiljana

    16.09.2019 18:58
    Klasično pranje novca.
  • ljuba

    15.09.2019 23:57
    zao mi ga je
    Sigurno se jako namucio da kupi te stanove. Koliko li je on smena dnevno radio? Ovde u Srbiji ljudi rade ceo radni vek i tek uspeju da kupe manji dvpsoban stan. Mi treba da usimo od njega kako treba biti uspesan covek. Sramota za Srbiji koje ministar finansija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.